Consultori

Pregunta’ns

Pregunta’ns el que vulguis i t’ajudarem a trobar respostes


Com has conegut el consultori?
Enviar
Consultori de salut

Envia'ns la teva consulta. Totalment anònim. Resposta en 24 hores (de dilluns a divendres)

La resposta apareixerà publicada en aquest mateix apartat.

El dia 4 vaig tindre relacions amb un noi i el condo es va trencar pero ell es va correr fora, tot i aixi tinc por de que pugui pasar algo. necesito una mica d’ajuda… cuantes possibilitats dembaraç hi han? Gracies.

Hola,
T’aconsellem que et posis en contacte amb el CJAS (Centre Jove d’Atenció a les Sexualitats de Barcelona).
És un centre públic i gratuït. Et poden assessorar en tot el que necessitis i fins i tot fer-te la prova d’embaràs si fos necessari.
Et passem el contacte:
C/ La granja, 19, baixos
08024 Barcelona
Tel 93 415 10 00
També atenen per whatsapp. Pots enviar un missatge al 687748640 i una professional del seu equip respondrà les preguntes cada dia. HORARI WHATSAPP:
  • Dilluns a dimecres de 15 a 16h
  • Dijous de 16 a 17h
  • Divendres de 14 a 15h

Hola, des de que vaig començar a tenir relacions sexuals amb penetració, que no m’agrada perque la fricció contra les parets vaginals em molesta molt, i em cou. No crec q sigui per poca lubricació, ja que lubrico bastant i ho he provat també diversos cops amb l’ajuda d’una quantitat abundant de lubricant. Em començo a preocupar perque no trobo la manera de mantenir relacions sexuals amb penetracio sense molesties. Cal remarcar que ho trobo estrany ja que amb un vibrador, no sento aquestes molesties. Necessito ajuda perque no se ben be que fer

Hola,
Primer de tot, gràcies per contactar amb nosaltres.
Et recomanem que contactis amb els companys del CJAS (Centre Jove d’Atenció a les Sexualitats). És un servei d’atenció específica a adolescents i joves. Ells t’orientaran i t’assessoraran per resoldre el teu problema.
Si vols, pots contactar per whatssap al número 687748640. Estaran en línia:
  • Dilluns a dimecres de 15 a 16h
  • Dijous de 16 a 17h
  • Divendres de 14 a 15h
I aquí tens el seu web amb més informació  www.centrejove.org
Una abraçada!

Hola, jo i la meva parella vam mantenir relacions per primera vegada (ella), ha passsat un dia i em diu que té una mena de dolor a la part baixa de la panxa, la cosa és que vam comprovar els preservatius i cap no estaba malament. Quin podría ser el problema i com podríem solucionar-lo?

Hola,
Pots contactar amb el CJAS (Centre Jove d’Atenció a les Sexualitats). És un servei gratuït d’atenció específica a adolescents i joves. Ells et poden orientar i assessorar. També tenen consulta mèdica.
T’atendran al 93 415 10 00 o presencialment al C/ La granja, 19, baixos (Barcelona)
Si vols, també pots contactar per whatssap al número 687748640. Estaran en línia:
  • Dilluns a dimecres de 15 a 16h
  • Dijous de 16 a 17h
  • Divendres de 14 a 15h
Per a més informació, aquest és el seu web  www.centrejove.org
Una abraçada!

La meva amiga es talla i no se què puc fer per ajudar-la i que no es talli més , ajuda siusplau!!

Hola,
El que pots fer per ajudar-la és animar-la a que busqui ajuda professional. Sovint les persones que es tallen ho fan perquè estan molt angoixades o tristes i tallant-se senten, encara que sigui per una estona curta, un breu alleugeriment. Suggereix-li que vagi a veure el seu metge de capçalera perquè la puguin derivar a un psicòleg que la pugui ajudar o que vagi a urgències de qualsevol hospital i expliqui què li passa. La pots acompanyar tu o dir-li que demani a algú de confiança que l’acompanyi. El suport professional és el que realment l’ajudarà a superar aquest dolor emocional que sent. Mentre es decideix a buscar ajuda professional li pots suggerir que quan es senti molt malament (tant com per voler tallar-se) truqui a algú per xerrar d’altres coses, surti al carrer i faci una volta, escolti música que l’animi o, si no pot fer cap d’aquestes coses, que agafi un tros de gel del congelador i l’apreti ben fort amb les mans en comptes de tallar-se. Insistim, aquests últims consells són provisionals perquè cal que la teva amiga rebi suport professional. Explica-li que se’n pot sortir i que pot i es mereix viure millor i més feliç.

Tinc la vida sexual ja fa un any amb un noi. Al principi utilitzavem allò que era plàstic però després ja no. Així pot produir alguna \”enfermedad\” (tant a ell com jo) ?. Una amiga em recomana a predre pastilla que es pren una al dia , cada 24hores, es deixa 7 dies i es torna aquest procès(la primera pastilla es pren el primer dia de la regla ) i diu que no hi ha efectes segundaris. Com puc saber si la puc prendre?

Tenir relacions sexuals sense utilitzar cap mètode anticonceptiu et posa en risc de tenir un embaràs no desitjat i/o de patir una malaltia de transmissió sexual. El que em comentes és una pastilla anticonceptiva que és un bon mètode anticonceptiu per prevenir els embarassos no desitjats (tot i que no et protegeix de les malalties de transmissió sexual). Les pastilles anticonceptives les pots adquirir a la farmàcia. Si vols més assessorament al respecte pots preguntar directament a la farmàcia o pots demanar consulta (gratuïta) a www.centrejove.org

Quería saber si hacen pruebas de embarazo porque tengo dudas de si estoy embaraza y también quería saber si me podrían ayudar y decirme que tengo qué hacer y qué no tengo que hacer en caso de que estuviera embarazada.

Te recomendamos que te pongas en contacto con el CJAS (Centre Jove d’anticoncepció i sexualitat). Allí te pueden hacer la prueba y asesorarte muy bien.
Es un centro público y gratuito:
Centre Jove d’anticoncepció i sexualitat (CJAS)

Adreça: La Granja 19-21 baixos

Telèfon: 93 415 10 00

Horari: Dilluns a dijous 12-19h i divendres de 10-14h

Correu electrònic: correu@centrejove.org

Web: www.centrejove.org

Com arribar-hi:
Bus: 24, 31, 32, 74
Metro: L3 Lesseps

Hola. Em podeu informar d’algun lloc on tractin problemes d’addicció als videojocs / internet?

Hola,
Si ets de Barcelona ciutat, hauries de contactar amb la Unitat de Conductes Addictives de l’Hospital de Sant Pau. El telèfon és 935537665.
Si no ets de Barcelona ciutat, pots trucar a aquest número 900 900 540 i et diran a quin centre adreçar-te.

Últimament estic molt deprimida i no se el perquè, a conseqüència d’això entro en pànic i tinc atacs d’ansietat. Què puc fer?

Et recomanem que vagis a urgències de l’hospital més proper i que expliquis el que et passa. Allà t’ajudaran i segurament et derivaran al servei corresponent del teu ambulatori on et faran un seguiment.

¿Dónde puedo encontrar la pastilla del día después para mi pareja?

Te puedes dirigir al servicio sanitario que esté más cercano de donde estés (Centro de Atención Primaria (CAP), Servicio de Atención a la Salud Sexual o al servicio de urgencias de un hospital). En estos servicios te informaran y os daran la pastilla del día de después sin pagar. También podéis conseguir este tratamiento en las farmacias a un precio aproximado de 19 €.
Es necesario tomar la pastilla del día de después lo más pronto posible porque la eficacia es más alta, y antes que pasen 72 horas (3 días) de la relación en la que ha podido haber riesgo de embarazo.

¿Por qué la droga es mala para el cerebro? ¿Qué es más peligroso fumar o beber alcohol? ¿La droga afecta más a las mujeres o a los hombres?

La maduración del cerebro finaliza alrededor de los 20 años. Lo que pensamos, sentimos, aprendemos y memorizamos se basa en las conexiones entre las células cerebrales. El alcohol y otras drogas interfieren en los procesos madurativos del cerebro y pueden provocar daños graves en las estructuras cerebrales que son cruciales para controlar los impulsos y reflexionar  sobre las consecuencias de las acciones. 
Tanto fumar cannabis y/o tabaco como beber alcohol causa daño a nuestra salud física (recomendamos ir al apartado de “Sortim” de nuestra web y descubrir un poco más  sobre cada droga clicando sobre el nombre de cada sustancia). El daño depende de la persona, de la cantidad y de la frecuencia consumida.
Las drogas afectan la salud tanto de los hombres como de las mujeres si bien en algunas sustancias, como por ejemplo el alcohol, la cantidad que una mujer necesita para tener una determinada concentración de alcohol en sangre (o dicho en otras palabras, para dar positivo en un control de alcoholemia) es menor que la que necesita un hombre (suponiendo igualdad de condiciones, por ejemplo mismo peso).

Dónde me puedo hacer una visita gratis que no sea en mi barrio al ginécologo?

Para temas relacionados con salud sexual os recomendamos el Centre Jove d’Anticoncepció i Sexualitat, un servicio de atención específica a adolescentes.

Centre Jove d’Anticoncepció i Sexualitat (CJAS)
C/ La Granja, 19 Bxs (Barcelona)
METRO L3 plaça Lesseps | BUS  24, 31, 32, 74
93 415 10 00

El noi amb qui surto no li agrada usar preservatiu i a mi tampoc m’agrada gaire. M’han dit que existeix un preservatiu per a noies. Em podeu explicar alguna cosa sobre això?

Sí, hi ha un preservatiu femení que es pot introduir a la vagina. Mola el fet que no has de negociar amb ningú per usar-lo. Sembla un rotllo però és molt fàcil d’usar, encara que al principi cal una mica de pràctica: és una petita bossa de plàstic fi i té dues anelles. La més petita s’introdueix al fons de la vagina i la més gran i flexible queda per fora envoltant la vulva. L’avantatge? Que te’l pots col·locar fins a 12 hores abans d’usar-lo, no cal retirar-lo justament després de l’ejaculació del noi i a més de protegir-te d’un embaràs no desitjat, també et protegeix de qualsevol infecció de transmissió sexual, com pot ser el VIH/SIDA. Són d’un sol ús! El desavantatge? Són més cars que els altres preservatius. Per a més info visita: http://www.centrejove.org.

És veritat que mastegar grans de cafè fa que donis negatiu en un control d’alcoholèmia?

Existeixen molts mites sobre aquest tema que convé conèixer per no tenir problemes ja que, si no són certs, imagina’t les conseqüències que poden tenir.

Una vegada que l’alcohol entra al cos ja no és possible eliminar-lo llevat que deixem el cos que ho faci al seu ritme. Ni grans de cafè, ni carreres, ni pixant molt, ni respirant ràpidament s’aconseguirà que l’alcoholèmia baixi més ràpid.

Tampoc no funcionen els productes que, de tant en tant, s’anuncien  i que asseguren que si es prenen s’aconseguirà donar negatiu a la prova d’alcoholèmia.

Refiar-se d’aquest tipus de coses pot provocar sorpreses molt desagradables.

Hola!! Jo volia saber una cosa. Què és pitjor, fumar porros o fumar tabac?

En primer lloc comentar-te que tant el cànnabis com el tabac són productes diferents i, per tant, fer comparacions sobre si un és pitjor que l’altre és difícil.

Cada un té els seus riscos concrets. Per exemple, el tabac conté nicotina que augmenta la freqüència cardíaca i la pressió sanguínia, suprimeix la gana i afecta tot el sistema cardiovascular i respiratori. En el cas del cànnabis, aquest conté tetrahidrocannabinol (THC) que, encara que també té efectes cardiovasculars, no és tan rellevant com en el cas del tabac. Tanmateix, pels efectes del THC al cervell, és especialment perillós per a persones vulnerables a certes malalties mentals.

Però el cànnabis i el tabac també comparteixen alguns riscos. És el cas dels problemes respiratoris causats per la inhalació de fum. Tingues en compte que posar als pulmons qualsevol tipus de fum no és gaire sa que diguem. Tant el fum del cànnabis com el del tabac contenen productes químics derivats de la combustió que són especialment perjudicials per als pulmons.

I, per acabar, tingues en compte també que aquests riscos poden sumar-se ja que els porros solen barrejar-se amb tabac.