Arxiu

Barcelona – Stonewall: Un viatge d’anada i tornada a les primeres manifestacions LGTBI

Fins al 31 d'octubre, Centre LGTBI

Barcelona – Stonewall

La nova exposició del Centre LGTBI explora el naixement de la lluita per l’orgull i l’alliberament LGTBI.

La matinada del 28 de juny de 1969 suposa un abans i un després en la lluita pels drets LGTBI. Aquella nit, desenes de persones es trobaven reunides a l’Stonewall Inn, un bar d’ambient del Greenwich Village novaiorquès, quan la policia va irrompre al local. La batuda policial, habitual a l’època, va convertir-se en una revolta popular contra la humiliació, la violència i la negació sistemàtica de drets que patien les persones LGTBI.

Mig segle després d’aquells fets, la nova exposició del Centre LGTBI de Barcelona us proposa traslladar-nos fins a principis de la dècada dels setanta. A partir d’imatges provinents de l’LGBT Community Centre de Nova York, de l’Arxiu Fotogràfic de Barcelona i de la col·lecció de Colita, la mostra ens porta cap als carrers de Manhattan, on a inicis dels setanta van començar a produir-se les primeres manifestacions en record de la revolta de 1969, un moviment que va anomenar-se Christopher Street Liberation Day, i que va coincidir amb altres expressions reivindicatives en defensa de les persones LGTBI.

L’exposició també ens apropa a Barcelona, que va viure el seu particular Stonewall a la Rambla l’any 1977. En aquest cas, ens proposa repassar instantànies de les acaballes de la dècada, i algunes imatges poc conegudes de la històrica manifestació que va fer de la nostra ciutat la pionera en la lluita per les llibertats sexuals a l’Estat espanyol.

Més info a Centre LGTBI de Barcelona

On puc preguntar si vull saber-ne més?

Si vols saber més coses o tens algun dubte que vulguis consultar-nos, passa pel nostre consultori i pregunta el que vulguis.