Arxiu

De BCN al món 2020

Octubre, online

de bcn al mon

En aquesta edició, les activitats “De BCN al món” es duran a terme virtualment i se centraran en la planificació d’estades d’estudis superiors a l’estranger i en oportunitats per a menors d’edat.

En què consistiran les activitats?

Les activitats esdevindran amenes converses entre les expertes assessores juvenils i professionals de reconegudes entitats especialitzades en mobilitat d’estudiants a AlemanyaFrança, els Estats Units d’Amèrica i el Regne Unit. Durant les sessions, podreu informar-vos dels processos a seguir per estudiar a l’estranger, aspectes que heu de tenir en compte abans d’anar a aquests països, quines són les convocatòries de beques a les quals podeu aplicar, quins recursos teniu per practicar l’idioma del país de destí… A més, a les trobades hi participaran joves que han realitzat estades d’estudis a l’estranger i que compartiran amb vosaltres la seva experiència acadèmica i personal.

Com podré seguir-les?

Les trobades s’emetran en directe i en obert a través deTwitter de Joventut i del Youtube dels Punts infoJOVE de Barcelona. Seran gratuïtes i no serà necessari inscriure-s’hi prèviament. Els i les internautes podreu fer arribar les vostres preguntes mitjançant aquestes xarxes socials, i se us respondrà en directe en fer el tancament de l’activitat o, posteriorment, si requeriu una atenció més perllongada.

ACTIVITATS

ESTUDIS SUPERIORS A L’ESTRANGER:  trobades de 30 minuts de durada, adreçades a persones joves que volen cursar més endavant un grau universitari, un cicle formatiu superior o un màster a l’estranger:

14 d’octubre, 18 h. REGNE UNIT

 • Conversa amb el British Council, organització internacional del Regne Unit per a les relacions culturals i les oportunitats educatives.
 • Hi participaran Mark Howard (director del British Council Espanya) i Estela González (jove que va realitzar un màster al Regne Unit i que va ser seleccionada per la beca IELTS del British Council que ofereix fins a 10.000€ per als estudis i/o despeses d’allotjament).

21 d’octubre, 18 h. ALEMANYA

 • Conversa amb el DAAD (Servei Alemany d’Intercanvi Acadèmic), la major organització alemanya de suport en el camp de la cooperació acadèmica internacional.
 • Hi participarà Kristina Medjedovic, directora en funcions del DAAD Espanya.

22 d’octubre, 18 h. ESTATS UNITS D’AMÈRICA

 • Conversa amb Education USA, xarxa del Departament d’Estat dels EUA de més de 400 centres internacionals d’assessorament d’estudiants a més de 170 països.
 • Hi participarà Emilia Larach, assessora acadèmica d’Education USA Spain a Barcelona.

29 d’octubre, 18 h. FRANÇA

 • Conversa amb el Campus France, organisme públic que promou l’ensenyament superior francès i el sistema de formació professional a l’estranger.
 • Hi participarà Camille Bissegger, responsable de Campus France Espanya i encarregada de la missió universitària.

 

OPORTUNITATS D’ESTUDIS A L’ESTRANGER PER A MENORS: conversa de 45 minuts de durada, adreçada a famílies i menors d’edat que actualment es troben cursant l’ESO i volen fer una estada a un altre país per fer 4t d’ESO o 1r de Batxillerat.

28 d’octubre, a les 18 h, i comptarà amb la presència de:

 • Xavier Vallverdú, coordinador a Barcelona d’AFS Intercultura, organització que ofereix experiències d’aprenentatge intercultural a través de programes en l’estranger, recepció en família i voluntariat.
 • Jorge Chueca, voluntari d’un club barceloní de Rotary Club, organització internacional que, entre d’altres, promou programes que ajuden als i les més joves a desenvolupar les seves habilitats per al lideratge, ampliar la seva educació i conèixer el valor del servei.
 • Dos joves que han cursat un any acadèmic a l’estranger amb AFS Intercultura i Rotary Club.

Més info AQUÍ

On puc preguntar si vull saber-ne més?

Si vols saber més coses o tens algun dubte que vulguis consultar-nos, passa pel nostre consultori i pregunta el que vulguis.