Notícies

Saps què és un #sangfluencer?

Marató de Donants de Sang de Catalunya, de l'11 al 18 de gener

SANGFLUENCER

Notícia original: www.bancsang.net

Donar sang i explicar-ho a les xarxes socials, als grups de WhatsApp d’amics i familiars, o bé dir-ho als companys de la feina o del pis on vius. Aquest és el repte que es planteja la Marató de donació de sang de Catalunya, la campanya de donació més gran de sang de l’any, que es fa de l’11 al 18 de gener amb el lema “Tu sí que ets important; converteix-te en sangfluencer”. I per això proposa que tots ens convertim en #sangfluencers o #bloodfluencers i expliquem allà on puguem la importància de donar sang per ajudar a salvar vides cada dia.

L’objectiu és aconseguir que 10.000 persones donin sang durant aquests dies i normalitzar així la situació de les reserves de sang, que estan en nivells baixos després de les festes de Nadal.

Durant la Marató, es podrà donar sang escoltant una música especialment preparada per a l’ocasió. A la Casa de les Punxes, els dies 11 i 12 hi haurà DJ’s de renom que “punxaran” música per als donants, en el que s’anomenen “concerts silenciosos”. Els DJ punxaran la música, que els donants podran escoltar amb auriculars durant la donació. Als hospitals, es podrà connectar amb la música que s’emet a la Casa de les Punxes a través de Facebook. A més, durant la resta de la setmana, hi haurà llistes musicals especialment preparades per als donants als hospitals.

Des del web maratodonants.cat es pot reservar hora per donar sang aquests dies i també es pot compartir el missatge de la campanya amb seguidors a les xarxes socials, al WhatsApp o contactes de correu electrònic. La reserva d’hora per donar sang no és imprescindible; és només una manera de facilitar la donació.