Consultori

Pregunta’ns

Pregunta’ns el que vulguis i t’ajudarem a trobar respostes


Com has conegut el consultori?
Enviar
Consultori de salut

Envia'ns la teva consulta. Totalment anònim. Resposta en 24 hores (de dilluns a divendres)

La resposta apareixerà publicada en aquest mateix apartat.

És veritat que mastegar grans de cafè fa que donis negatiu en un control d’alcoholèmia?

Existeixen molts mites sobre aquest tema que convé conèixer per no tenir problemes ja que, si no són certs, imagina’t les conseqüències que poden tenir.

Una vegada que l’alcohol entra al cos ja no és possible eliminar-lo llevat que deixem el cos que ho faci al seu ritme. Ni grans de cafè, ni carreres, ni pixant molt, ni respirant ràpidament s’aconseguirà que l’alcoholèmia baixi més ràpid.

Tampoc no funcionen els productes que, de tant en tant, s’anuncien  i que asseguren que si es prenen s’aconseguirà donar negatiu a la prova d’alcoholèmia.

Refiar-se d’aquest tipus de coses pot provocar sorpreses molt desagradables.

Farà un mes ja que després de masturbarme vaig veure el que semblava com una \”vena/conducte\” (encara q no tenia el color d\’una vena sno el color de la pell) inflamat al tronc del penis, vaig buscar informació i els casos mes semblants deien que amb el temps s\’aniria. Com he dit abans ja ha pasat un mes i no veig canvis significatius, la zona no em fa cap mal ni es mou al moure la pell, es només la part visual de veure-ho imflamat. Es pot saber que es això? Podria aproparme una tarde jove a un CAP per que algun professional m\’ho revisi o només són per dubtes sobre la sexualitat?rnMoltes gràcies.

Et recomanem que acudeixis al CJAS, que és el Centre Jove d’Anticoncepció i Sexualitat. És un servei d’atenció específica per a adolescents i joves on et poden resoldre tots els dubtes relacionats amb sexualitat

Pots trucar al 93 415 10 00, o enviar un Whatsapp al 687 74 86 40.

Per a més informació, aquest és el seu web www.centrejove.org

Hola, sóc una noia de 17 anys i he trobat la teva web i he cregut que et podia consultar una cosa.rnBé, fa un mes i algo que tinc bastant ansietat, tot va començar quan un dia em sentia la cama cansada i vaig buscar a google que podia a ser, efectivament em vaig espantar i no vaig poder parar de donar-hi voltes. Arran d\’això em vaig començar a tancar amb mi mateixa, vaig perdre la concentració i ganes de sortir i a vegades la gana. Em vaig anar tancant amb les meves preocupacions i em van començar a sortir punxades a la zona del pit i també pressió a aquesta zona, a més a més també em notava cansada i tenia punxades per una mica tot el cos. Un dia vaig anar al físio i em va dir que estava molt tensa i que tenia els nervis del clatell inflamats, tant que no podia quasi moure el cap del mal que em feia. Ara per Nadal, seguia nerviosa i notava com si tingues una bola al coll o com si m\’escanyessin i vaig anant-hi donant voltes. Fa uns dies, ara per reis em vaig mirar el pols al coll i m\’anava irregular, és a dir, podia passar d\’anar normal a anar bastant lent o ràpid i això encara em va preocupar més. A més a més un dia fa poc despres de passar tots aquests nervis estava estirada al sofà normal i de cop vaig notar que el cor m\’anava fort i ràpid, em vaig espantar molt, a part algun dia també m\’han vingut punxades a la zona del cor. He estat llegint i he vist que l\’ansietat pot provocar que el cor bategui irregular i coses així, però segueixo preocupada i bueno, necessitava algun consol.rnBé, dons el que vull demanar és si saps si aquestes irregularitats en els batecs del cor poden estar causades per la mateixa ansietat, tot i que ara ja estic més tranquil·la i no em poso tant nerviosa ara tinc això. Vaig anar amb una noia que fa reflexologia als peus i em va dir que era normal, que quan el cos es tranquil·litza, be tot, però segueixo estant preocupada.rnDespres de tot el rollo, demano perdó i bueno, aviam si em pots resoldre el meu dubte que estic bastant preocupada.rnMoltíssimes gràcies.

Bon dia! 

Primer de tot moltes gràcies per confiar en nosaltres i contactar-nos. Valorant la teva situació, pensem que hi ha dos serveis d’atenció a la ciutat que et podrien ajudar. 

Ambdós són serveis d’atenció individual, confidencial i gratuïta.  

 El primer és el “Konsulta’m”. És un servei de suport psicològic dirigit a adolescents i joves, on els professionals et podran assessorar. Hi pots accedir sense derivació ni cita prèvia. La primera visita la pots fer per telèfon o per correu. Et copio la web del servei perquè li donis una ullada i és on trobaràs la informació que necessites en cas de voler-hi contactar. 

 https://ajuntament.barcelona.cat/sanitatisalut/es/canal/konsultam

 La segona opció que et proposem és la de l’ ”Aquí t’escoltem”. És un servei d’escolta i acompanyament per a adolescents i joves. És un servei molt similar al “Konsulta’m”, on et poden proporcionar eines i recursos per enfortir les teves habilitats personals per gestionar segons quines situacions i angoixes. Rebràs l’ajuda que necessites per part dels professionals del centre. En aquest cas, pots fer la primera consulta per Whatsapp. 

Aquesta és la web perquè puguis trobar més informació i veure els diferents punts de la ciutat on et poden atendre: 

 https://ajuntament.barcelona.cat/joves/ca/canal/aqui-tescoltem

 Esperem que aquesta informació et pugui ajudar i ben aviat puguis sentir-te molt millor.

 Moltes gràcies!

Hola, me gustaría que pudieran ayudarme. No me baja la regla desde hace un tiempo y no estoy embarazada. Cuando me viene luego tarda mucho en volver a venir. Quisiera saber que podría hacer para tener una menstruación regular o saber si tengo algún problema. rnrnGracias

Buenas!

Te recomendamos que contactes con el CJAS, que es el Centro Joven de Anticoncepción y Sexualidad. Es un servicio de atención específica para jóvenes y adolescentes donde pueden ayudarte a resolver cualquier duda.

Puedes llamar al 93 415 10 00, o enviar un Whatsapp al 687 74 86 40.

En su página web también encontrarás mucha información: https://centrejove.org/retard-de-regla/

 

Hola, magradaria saber si el primer cop q perds la virginitat es necessari anar al ginecòleg.O es recomanable? I que sha de fer si es trenca el preservatiu?

Hola!

Et recomanem que acudeixis al CJAS, que és el Centre Jove d’Anticoncepció i Sexualitat. És un servei d’atenció específica per a adolescents i joves on et poden assessorar i ajudar en aquest tipus de dubtes que tens.
En circumstàncies normals et poden atendre de manera presencial, però degut a l’actual situació pots trucar al 93 415 10 00, o enviar un Whatsapp al 687 74 86 40.
L’horari és:
 • De dilluns a dijous de 11h a 19:30h
 • Divendres de 10h a 19:30h
 • Dissabte de 11h a 19h
Per a més informació, aquest és el seu web  www.centrejove.org

Gràcies per confiar en nosaltres!

Hola! Vaig tenir fa uns dies relacions sexuals amb penetració amb un noi.El problema és que no vam fer servir cap tipus de protecció.Em vaig prendre la pastilla del dia després però ara el que em preocupa es que em transmeti una malaltia de transmissió sexual.Si ell en anteriors relacions no va transmetre cap malaltia vol dir que a mi no me la transmeterà,o continuo tenint risc de patir-la?Quina probabilitat hi ha de que me l’hagi transmés?Estic una mica preocupada amb el tema i m’agradaria saber-ne més per així estar més tranquila.Gràcies!

Et recomanem que acudeixis al CJAS, que és el Centre Jove d’Anticoncepció i Sexualitat. És un servei d’atenció específica per a adolescents i joves on et poden resoldre tots els dubtes relacionats amb sexualitat

Pots trucar al 93 415 10 00, o enviar un Whatsapp al 687 74 86 40.

Per a més informació, aquest és el seu web  www.centrejove.org

Ara em el covid, tinc ke demana hora per la pastilla del dia despue?

Et recomanem que acudeixis al CJAS, que és el Centre Jove d’Anticoncepció i Sexualitat. És un servei d’atenció específica per a adolescents i joves on et poden resoldre el dubte que tens relacionat amb la pastilla del dia després.

Pots trucar al 93 415 10 00, o enviar un Whatsapp al 687 74 86 40.

Per a més informació, aquest és el seu web  www.centrejove.org

Hola, quiero saber acerca de las pruebas de ETS, si puedo ir sin mi madre ya que soy menor de edad, si tienen costo y si es instantaneo el resultado.

Hola!
En referencia a tu consulta informarte que puedes acudir al Centre Jove d’Atenció a les Sexualitats (CJAS), donde puedes ir a hacer la consulta. Aunque seas menor puedes ir sin tu madre sin problema.
Allí te pueden hacer pruebas de detección de 4 ETS: VIH, sífilis, clamidia y gonococo. En cuanto a la prueba de VIH y sífilis, los resultados te los dan allí mismo en 20 minutos. Para la clamidia y el gonococo hacen la recogida de la muestra al momento pero tienes que esperar 5 días para obtener los resultados. También pueden hacer diagnósticos de infecciones vaginales no propias de transmisión sexual que analizan al momento.
Podrás encontrar toda la información en http://www.centrejove.org/
Gracias por la consulta!

 

Hola m’agradaria saber si els tocaments es consideren relació sexual i per tant si es necessari acudir al ginecoleg

Hola!
Els tocaments amb una altre persona sí que es consideren relacions. El fet però que hagis realitzat aquests tocaments no comporta que obligatòriament hagis de demanar visita al ginecòleg, tot i  que sempre és una bona opció si estàs experimentant en el camp de la sexualitat i et sents més tranquil·la anant-hi.
De totes maneres, et recomano que en primer lloc consultis i demanis una visita a alguns dels  Centres Joves d’Atenció a les Sexualitats (CJAS). En aquests centres pots fer totes les preguntes que vulguis, i allà t’assessoraran i orientaran gratuïtament en referència a qualsevol aspecte relacionat amb la salut sexual i reproductiva que et preocupi i/o interessi. A més a més, si ho creuen convenient, elles et recomanaran acudir al ginecòleg o a qualsevol altre recurs especialitzat, però sempre el més adequat per a tu.
Pots trobar tota la informació respecte aquestes centres a:  http://www.centrejove.org/
Gràcies a tu per consultar-nos!

No tengo claro si me gustan los chicos o las chicas. Cuando veo a un chico guapo me imagino muchas cosas. Pero me pasa igua con las chicas. Pero tengo miedo que al irme a la cama con un chico, me la m eta y me haiga ddaño y sangre. Me han dicho que ahi una cosa que se llama poper. que te abre todo. Sabeis algo i donde lo puedo comprar?

Hola!

Te animamos a que contactes con nuestros compañeros del CJAS (Centre Jove d’Atenció a les Sexualitats). En este centro te asesoraran y orientaran en todo lo relacionado con sexulalidad y salud sexual.

Puedes encontrar información en http://www.centrejove.org/ o si lo prefieres contactar con ellos VIA WhatsApp 687 74 86 40

Un saludo!!!

Hola, soy una chica que ha empezado a tener relaciones con su pareja, y el sábado mi pareja se hizo una paja para poder terminar el.Bueno el caso es que me salpicó en mis partes. Fuí a la farmacia y compre la pastilla anticonceptiva.rnMi pregunta es que si me puedo quedar embarazada por averme salpicado ahí y aunque me haya tomado la pastilla. Grácias

Hola! Por lo que cuentas, el riesgo de quedarte embarazada es muy pequeño, sobre todo teniendo en cuenta que has tomado la pastilla del día de después.
Igualmente, te recomendamos que consultes y pidas una visita en el Centre Jove d’Atenció a les Sexualitats (CJAS). En este centro te asesoraran y orientaran en referencia a los métodos anticonceptivos y en cualquier otro tema relacionado con la salud sexual y reproductiva que te preocupe. Podrás encontrar toda la información en: http://www.centrejove.org/

Hola bona tarda, fa 4 mesos que no em baixa la menstruació, el dia 31 de desembre amb la meva parella vam tenir relacions i s\’ens va trencar el preservatiu, vam anar d\’inmediat al cap, a demanar una pindola del día després, al cap d\’una setmana em va baixar la regla, després d\’allí al mes de febrer vaig tenir un petit sagnat, pero nomès d\’un día. rnvoldría saber si hi ha risc d\’embaràs, encara que jo no he sentit estrany en el meu cos, els dies que m\’ha de baixar la regla sento el mateix que quan em baixa pero sense sagnar.rnGràcies, espero la vostra resposta.rnSalutacions

Hola,
Et recomanem que amb la situació que comentes acudeixis al servei d’Atenció a la Salut Sexual i Reproductiva (ASSIR) quan abans millor. Al teu centre d’atenció primària (CAP) t’informaran de quin és el teu ASSIR de referència en funció d’on visquis. De totes maneres et deixem el link perquè puguis consultar els diferents centres que hi ha a Barcelona: https://assirbarcelonaics.wordpress.com/on-som/
L’atenció és gratuïta i no requereix cita prèvia (recorda portar la targeta sanitària). Tenint en compte la situació que planteges, et recomano fermament que acudeixis a l’ASSIR per resoldre tots els teus dubtes i veure per quin motiu no t’està venint la regla amb normalitat.

Hola,tomó las pastillas loette por casi 3 años Pero hace meses empezó a olvidarla y la deje de tomar, ara 5 meses o asi, ahora vuelvo a mantener relaciones con preservativo pero una vez que no, tengo un retraso de 3 semanas me he hecho 2 pruebas de orina y salen negativas a que se debe mi retraso? Y ya que no me viene la regla no puedo volver a tomar las pastillas. Estoy embarazada? A que se debe mi retraso? Puedo empezar a tomar las pastillas ahora aunque no me venga la regla y que se cumpla el ciclo y en la semana placebo vendrá? Ayuda

Hola,
Te recomendamos que te pongas en contacto con el CJAS (Centre Jove d’Atenció a les Sexualitats). Son un centro especializado en salud sexual para jóvenes, de atención gratuita. Puedes contactar con ellos en el telf 93 415 10 00 o whatsapp  al 687748640
Aquí tienes su web www.centrejove.org 
Un saludo!

Nos pueden dar una píldora anticonceptiva sin autorización de nuestros padres?

Hola,
Et recomanem que contactis amb el CJAS (Centre Jove d’Atenció a les Sexualitats). Al seu web www.centrejove.org  hi trobaràs informació sobre pastilles anticonceptives i, si ho prefereixes, també fan atenció telefònica gratuïta per resoldre dubtes: 93 415 10 00 o whatsapp  al 687748640
Una abraçada!

Bona tarda!! Porto uns mesos prenent les pastilles anticonceptives (des de principis de juliol) i amb el temps, a través d\’analítiques, he notat que m\’han augmentat els triglicèrids. La doctora mha recomanat que me les deixi de prendre. La qüestió és que estic fent un tractament prt l’acnè i és incompatible amb l’embaràs. Quines altres opcions tinc que no sigui prendre’m les pastilles?

Hola Elena! Gràcies per contactar amb nosaltres!
Coneixes el CJAS? És el Centre Jove d’anticoncepció i sexualitat, un servei d’atenció específica per a adolescents i joves que resolen dubtes o preocupacions relacionats amb la sexualitat. Pots realitzar las teves consultes de manera presencial, per telèfon, per whatsapp,… Aquest és el seu web www.centrejove.org. L’atenció és anònima i confidencial.
CJAS WhatsApp: envia un missatge al 687748640 i una professional respondrà les teves preguntes

Telèfon: 93 415 10 00

Horari:

De dilluns a dijous d’11 a 20 h
(Dimarts i dijous tancat de 14 a 16 h)
Divendres de 10 a 17 h

 

Segur que t’orientaran perfectament!

Una abraçada!

www.sortimbcn.cat

Hola, m’agradaria poder pendre pastilles anticonceptives, però no vull anar al ginecòleg, m’agradaria saber quines pastilled hauria dagafar ja que se que hi ha unes de 21 i unes de 28 o algo així i no vull agafar les que em sembli sense tenir ni idea i crear un problema per fer-ho malament

Hola,
Tens dues opcions:
- Pots anar a una farmàcia, et poden assessorar molt bé.
- O pots informar-te al CJAS (Centre Jove d’Atenció a les Sexualitats). Al seu web www.centrejove.org  hi trobaràs informació sobre pastilles anticonceptives i, si ho prefereixes, també fan atenció telefònica gratuïta per resoldre dubtes: 93 415 10 00 o whatsapp al 687748640
Una abraçada!

Hola. Estic sortint amb una noia i cap de les dues ens hem fet mai cap mena de prova per veure si tenim alguna malaltia de transmissió sexual però si que hem tingut relacions sexuals amb altres persones i ens agradaria fer-nos-les. Ens podríeu orientar? Gràcies

Hola!

Per fer-vos les proves d’ITS (Infeccions de Transmissió Sexual) podeu anar al vostre Centre d’Atenció Primària (CAP).

Una abraçada!

Darrerament estic molt deprimida. Normalment ho estic però aqeusta vegada és encara pitjor ja que porto molts mesos i no aixeco el cap. No confio en ningú del meu entorn ni en la meva família i no vull anar al metge per dir-li ja que ella te una imatge de mi com una noia molt bona i no vull que sàpiga res de res de res d\’això. Tampoc no vull anar a l\’hospital ni res d\’això perquè em sembla massa feixuc. Tinc autisme i aixó també està fent que cada vegada senti més depressió ja que em sento encara més fora de lloc. Hi ha algun servei psicològic gratuit al que em pugui adreçar directament, o enciant un mail, que no hagi de passar pel metge ni cap lloc del meu entorn?

Hola!

Et recomanem que truquis al 061 (CatSalut Respon). Hi treballen més de 200 professionals entre metges, infermers i tècnics que realitzen atenció sanitària no presencial i ofereixen consell i informació de salut.

Estaba a solas con mi novia y la cosa se puso caliente, lo que ella estaba con la regla de unos 3-4 dias y le suele durar una semana, no teniamos condon, entonces le metí solo la punta unas 6 veces, nunca llegue a correrme. Pero no se si tal vez me salió liquido presemenial.rnMe pregunto, se puede quedar embarazada con lo que pasó?

Aunque la probabilidad es baja, cuando se tiene una relación sexual con penetración sin protección siempre hay riesgo de embarazo.

Si sois de Barcelona ciudad, podéis contactar con el CJAS, que es un centro de referencia de sexualidad para jóvenes. Aquí os informaran sobre las dudas que tengáis y os pueden subministrar la pastilla del día después de manera gratuita.

Si no sois de Barcelona, en este teléfono 900 900 540 os informaran del Servicio de Atención a la Salud más cercano a vuestro municipio.

Mi consulta es que me da miedo que cuando lo haga por primera vez eyacule demasiado rápido, como puedo controlar eso?

La primera vez que tengas una relación sexual esto puede pasar. Los nervios, las ganas de experimentar con la persona que te gusta,… todo esto puede influir pero… No pasa nada! Piensa que la próxima vez seguro que va mejor. Fuera nervios, relájate y disfruta el momento.

Tinc un club de cannabis aprop de casa i estic pensant fer-me socia. Què em recomaneu? Quins riscos i avantatges hi ha?

No et podem recomanar ni que t’hi apuntis ni que no t’hi apuntis, ja que és una decisió que has de valorar tu mateixa. A l’hora d’apuntar-te a qualsevol club (no només d’aquest tipus), la decisió és personal. Cadascú valora els aspectes positius i negatius.

Si tens dubtes sobre el cànnabis, t’animem a que consultis la secció d’informació que trobaràs a la nostra web. AQUÍ tens l’enllaç directe als continguts.

Hola, com puc saber si estic enganxat als videojocs? Quins perills tenen?

Si busques un lloc on poder-te assessorar o expressar una inquietud o problema d’aquest tipus, a Barcelona trobaràs dos centres per aclarir dubtes:

Pots anar al SOD, que és un servei d’orientació, assessorament i atenció gratuïta dirigit a joves de fins els 21 anys. Els trobaràs al 93 237 87 56.

Si ets més gran de 21, t’hauries d’adreçar a la Unitat de Conductes Addictives de l’Hospital de Sant Pau, on trobaràs un equip de professionals que t’assessoraran sobre qualsevol dubte.

Mi chica y yo estamos preocupados porque siente tener síntomas de embarazo, su retraso es de un par de dias , pero me ha comentado que aqui podéis hacer la prueba de embarazo, querría saber si se debe comunicar a los padres, nos gustaria que no fuese asi, pero quería salir de dudas para saber si podemos recurrir a vosotros

Te aconsejamos que os dirijáis al CJAS - Centre Jove d’Atenció a les Sexualitats. Te paso un enlace suyo con información sobre retrasos de la regla:
Es un centro público y gratuito. Te pueden asesorar en todo lo que necesitéis.
Te paso su contacto:
C/ La granja, 19, baixos
08024 Barcelona
Tel 93 415 10 00
 • Horari centro: de lunes a jueves de 11 a 19 h.
 • viernes de 10 a 17 h.
 • jueves mediodía 14 a 16 h cerrado
También tienen servicio de whatsapp. Puedes enviar un mensaje al 687748640 y un profesional te atenderá:
 • De lunes a miércoles de 15 a 16h
 • Jueves de 16 a 17h
 • Viernes de 14 a 15h

Hola, jo i la meva parella vam mantenir relacions per primera vegada (ella), ha passsat un dia i em diu que té una mena de dolor a la part baixa de la panxa, la cosa és que vam comprovar els preservatius i cap no estaba malament. Quin podría ser el problema i com podríem solucionar-lo?

Hola,
Pots contactar amb el CJAS (Centre Jove d’Atenció a les Sexualitats). És un servei gratuït d’atenció específica a adolescents i joves. Ells et poden orientar i assessorar. També tenen consulta mèdica.
T’atendran al 93 415 10 00 o presencialment al C/ La granja, 19, baixos (Barcelona)
Si vols, també pots contactar per whatssap al número 687748640. Estaran en línia:
 • Dilluns a dimecres de 15 a 16h
 • Dijous de 16 a 17h
 • Divendres de 14 a 15h
Per a més informació, aquest és el seu web  www.centrejove.org
Una abraçada!

Hola, des de que vaig començar a tenir relacions sexuals amb penetració, que no m’agrada perque la fricció contra les parets vaginals em molesta molt, i em cou. No crec q sigui per poca lubricació, ja que lubrico bastant i ho he provat també diversos cops amb l’ajuda d’una quantitat abundant de lubricant. Em començo a preocupar perque no trobo la manera de mantenir relacions sexuals amb penetracio sense molesties. Cal remarcar que ho trobo estrany ja que amb un vibrador, no sento aquestes molesties. Necessito ajuda perque no se ben be que fer

Hola,
Primer de tot, gràcies per contactar amb nosaltres.
Et recomanem que contactis amb els companys del CJAS (Centre Jove d’Atenció a les Sexualitats). És un servei d’atenció específica a adolescents i joves. Ells t’orientaran i t’assessoraran per resoldre el teu problema.
Si vols, pots contactar per whatssap al número 687748640. Estaran en línia:
 • Dilluns a dimecres de 15 a 16h
 • Dijous de 16 a 17h
 • Divendres de 14 a 15h
I aquí tens el seu web amb més informació  www.centrejove.org
Una abraçada!

El dia 4 vaig tindre relacions amb un noi i el condo es va trencar pero ell es va correr fora, tot i aixi tinc por de que pugui pasar algo. necesito una mica d’ajuda… cuantes possibilitats dembaraç hi han? Gracies.

Hola,
T’aconsellem que et posis en contacte amb el CJAS (Centre Jove d’Atenció a les Sexualitats de Barcelona).
És un centre públic i gratuït. Et poden assessorar en tot el que necessitis i fins i tot fer-te la prova d’embaràs si fos necessari.
Et passem el contacte:
C/ La granja, 19, baixos
08024 Barcelona
Tel 93 415 10 00
També atenen per whatsapp. Pots enviar un missatge al 687748640 i una professional del seu equip respondrà les preguntes cada dia.

La meva amiga es talla i no se què puc fer per ajudar-la i que no es talli més , ajuda siusplau!!

Hola,
El que pots fer per ajudar-la és animar-la a que busqui ajuda professional. Sovint les persones que es tallen ho fan perquè estan molt angoixades o tristes i tallant-se senten, encara que sigui per una estona curta, un breu alleugeriment. Suggereix-li que vagi a veure el seu metge de capçalera perquè la puguin derivar a un psicòleg que la pugui ajudar o que vagi a urgències de qualsevol hospital i expliqui què li passa. La pots acompanyar tu o dir-li que demani a algú de confiança que l’acompanyi. El suport professional és el que realment l’ajudarà a superar aquest dolor emocional que sent. Mentre es decideix a buscar ajuda professional li pots suggerir que quan es senti molt malament (tant com per voler tallar-se) truqui a algú per xerrar d’altres coses, surti al carrer i faci una volta, escolti música que l’animi o, si no pot fer cap d’aquestes coses, que agafi un tros de gel del congelador i l’apreti ben fort amb les mans en comptes de tallar-se. Insistim, aquests últims consells són provisionals perquè cal que la teva amiga rebi suport professional. Explica-li que se’n pot sortir i que pot i es mereix viure millor i més feliç.

Tinc la vida sexual ja fa un any amb un noi. Al principi utilitzavem allò que era plàstic però després ja no. Així pot produir alguna \”enfermedad\” (tant a ell com jo) ?. Una amiga em recomana a predre pastilla que es pren una al dia , cada 24hores, es deixa 7 dies i es torna aquest procès(la primera pastilla es pren el primer dia de la regla ) i diu que no hi ha efectes segundaris. Com puc saber si la puc prendre?

Tenir relacions sexuals sense utilitzar cap mètode anticonceptiu et posa en risc de tenir un embaràs no desitjat i/o de patir una malaltia de transmissió sexual. El que em comentes és una pastilla anticonceptiva que és un bon mètode anticonceptiu per prevenir els embarassos no desitjats (tot i que no et protegeix de les malalties de transmissió sexual). Les pastilles anticonceptives les pots adquirir a la farmàcia. Si vols més assessorament al respecte pots preguntar directament a la farmàcia o pots demanar consulta (gratuïta) a www.centrejove.org

Quería saber si hacen pruebas de embarazo porque tengo dudas de si estoy embaraza y también quería saber si me podrían ayudar y decirme que tengo qué hacer y qué no tengo que hacer en caso de que estuviera embarazada.

Te recomendamos que te pongas en contacto con el CJAS (Centre Jove d’anticoncepció i sexualitat). Allí te pueden hacer la prueba y asesorarte muy bien.
Es un centro público y gratuito:
Centre Jove d’anticoncepció i sexualitat (CJAS)

Adreça: La Granja 19-21 baixos

Telèfon: 93 415 10 00

Horari: Dilluns a dijous 12-19h i divendres de 10-14h

Correu electrònic: correu@centrejove.org

Web: www.centrejove.org

Com arribar-hi:
Bus: 24, 31, 32, 74
Metro: L3 Lesseps

Hola. Em podeu informar d’algun lloc on tractin problemes d’addicció als videojocs / internet?

Hola,
Si ets de Barcelona ciutat, hauries de contactar amb la Unitat de Conductes Addictives de l’Hospital de Sant Pau. El telèfon és 935537665.
Si no ets de Barcelona ciutat, pots trucar a aquest número 900 900 540 i et diran a quin centre adreçar-te.

Últimament estic molt deprimida i no se el perquè, a conseqüència d’això entro en pànic i tinc atacs d’ansietat. Què puc fer?

Et recomanem que vagis a urgències de l’hospital més proper i que expliquis el que et passa. Allà t’ajudaran i segurament et derivaran al servei corresponent del teu ambulatori on et faran un seguiment.

¿Dónde puedo encontrar la pastilla del día después para mi pareja?

Te puedes dirigir al servicio sanitario que esté más cercano de donde estés (Centro de Atención Primaria (CAP), Servicio de Atención a la Salud Sexual o al servicio de urgencias de un hospital). En estos servicios te informaran y os daran la pastilla del día de después sin pagar. También podéis conseguir este tratamiento en las farmacias a un precio aproximado de 19 €.
Es necesario tomar la pastilla del día de después lo más pronto posible porque la eficacia es más alta, y antes que pasen 72 horas (3 días) de la relación en la que ha podido haber riesgo de embarazo.

¿Por qué la droga es mala para el cerebro? ¿Qué es más peligroso fumar o beber alcohol? ¿La droga afecta más a las mujeres o a los hombres?

La maduración del cerebro finaliza alrededor de los 20 años. Lo que pensamos, sentimos, aprendemos y memorizamos se basa en las conexiones entre las células cerebrales. El alcohol y otras drogas interfieren en los procesos madurativos del cerebro y pueden provocar daños graves en las estructuras cerebrales que son cruciales para controlar los impulsos y reflexionar  sobre las consecuencias de las acciones. 
Tanto fumar cannabis y/o tabaco como beber alcohol causa daño a nuestra salud física (recomendamos ir al apartado de “Sortim” de nuestra web y descubrir un poco más  sobre cada droga clicando sobre el nombre de cada sustancia). El daño depende de la persona, de la cantidad y de la frecuencia consumida.
Las drogas afectan la salud tanto de los hombres como de las mujeres si bien en algunas sustancias, como por ejemplo el alcohol, la cantidad que una mujer necesita para tener una determinada concentración de alcohol en sangre (o dicho en otras palabras, para dar positivo en un control de alcoholemia) es menor que la que necesita un hombre (suponiendo igualdad de condiciones, por ejemplo mismo peso).

Dónde me puedo hacer una visita gratis que no sea en mi barrio al ginécologo?

Para temas relacionados con salud sexual os recomendamos el Centre Jove d’Anticoncepció i Sexualitat, un servicio de atención específica a adolescentes.

Centre Jove d’Anticoncepció i Sexualitat (CJAS)
C/ La Granja, 19 Bxs (Barcelona)
METRO L3 plaça Lesseps | BUS  24, 31, 32, 74
93 415 10 00

El noi amb qui surto no li agrada usar preservatiu i a mi tampoc m’agrada gaire. M’han dit que existeix un preservatiu per a noies. Em podeu explicar alguna cosa sobre això?

Sí, hi ha un preservatiu femení que es pot introduir a la vagina. Mola el fet que no has de negociar amb ningú per usar-lo. Sembla un rotllo però és molt fàcil d’usar, encara que al principi cal una mica de pràctica: és una petita bossa de plàstic fi i té dues anelles. La més petita s’introdueix al fons de la vagina i la més gran i flexible queda per fora envoltant la vulva. L’avantatge? Que te’l pots col·locar fins a 12 hores abans d’usar-lo, no cal retirar-lo justament després de l’ejaculació del noi i a més de protegir-te d’un embaràs no desitjat, també et protegeix de qualsevol infecció de transmissió sexual, com pot ser el VIH/SIDA. Són d’un sol ús! El desavantatge? Són més cars que els altres preservatius. Per a més info visita: http://www.centrejove.org.

Hola!! Jo volia saber una cosa. Què és pitjor, fumar porros o fumar tabac?

En primer lloc comentar-te que tant el cànnabis com el tabac són productes diferents i, per tant, fer comparacions sobre si un és pitjor que l’altre és difícil.

Cada un té els seus riscos concrets. Per exemple, el tabac conté nicotina que augmenta la freqüència cardíaca i la pressió sanguínia, suprimeix la gana i afecta tot el sistema cardiovascular i respiratori. En el cas del cànnabis, aquest conté tetrahidrocannabinol (THC) que, encara que també té efectes cardiovasculars, no és tan rellevant com en el cas del tabac. Tanmateix, pels efectes del THC al cervell, és especialment perillós per a persones vulnerables a certes malalties mentals.

Però el cànnabis i el tabac també comparteixen alguns riscos. És el cas dels problemes respiratoris causats per la inhalació de fum. Tingues en compte que posar als pulmons qualsevol tipus de fum no és gaire sa que diguem. Tant el fum del cànnabis com el del tabac contenen productes químics derivats de la combustió que són especialment perjudicials per als pulmons.

I, per acabar, tingues en compte també que aquests riscos poden sumar-se ja que els porros solen barrejar-se amb tabac.