Històries

Jo no fumo porros. Vols saber per què?

  • Cada persona té els seus motius per decidir si fuma porros o no. Aquests motius són molt diversos i tots respectables i, a més, són útils perquè cadascú reflexioni i prengui les seves pròpies decisions.

  • Aquí teniu algunes de les raons que donen les persones que han decidit no fumar porros.

“Perquè poden perjudicar-me la salut física i mental”

Que els porros poden tenir un efecte negatiu sobre la salut física i mental és més que sabut. I aquest és motiu suficient perquè moltes persones no vulguin apropar-s’hi i evitin qualsevol possibilitat de tenir problemes d’aquest tipus. Mira’t aquesta secció per conèixer alguns d’aquests possibles problemes.

“Perquè em sento bé i no em fan falta”

Els que fumen porros valoren positivament l’efecte que els produeix. De fet, si no fos així probablement ningú no en fumaria. Ara bé, aquests efectes no tenen perquè agradar a tothom, ni evidentment tothom ha d’experimentar-los.

“Perquè ja em diverteixo sense fumar-ne”

Que algunes persones fumen per divertir-se i passar l’estona amb els col·legues és cert. Però també és cert que hi ha moltes altres opcions per divertir-se i estar amb els amics i, és més, per alguns fumar és un  apalanque avorrit.

“Perquè no vull tenir bronca amb els meus pares”

Hi ha molta penya que està segura que, si els seus pares s’assabenten que fumen porros, es podria muntar un bon lio a casa. Per això prefereixen no fer-ho i estalviar-se aquest mal rotllo.

“Perquè son il·legals”

Encara que fumar porros no és un delicte, sí que et poden multar per portar-ne a sobre o per fumar-ne en espais públics. L’any 2011, la gran majoria de multes per aquest motiu es van posar a persones de menys 30 anys. Molta penya no vol tenir problemes d’aquests tipus. A més, per fumar porros s’ha de comprar al mercat il·legal i això n’és un motiu més.

“Em fan por els efectes que puguin tenir sobre mi”

Pensar que una substància pot fer-nos canviar l’estat d’ànim i les nostres percepcions fa que li tinguem respecte, fins al punt de no voler experimentar-ho ni jugar-se-la per passar-s’ho malament. De fet, aquests efectes que tenen els porros fan que els que en fumen hagin de ser prudents a l’hora de fer-ho.

 “Els he provat i no m’agraden”

Hi ha gent a qui no li resulta agradable l’efecte dels porros. Les sensacions que els produeixen no les viuen com un estat de plaer ni com a divertides, sinó més aviat al contrari.

“Ja no fumo”

També hi ha qui que ha fumat tants porros que els ha arribat a avorrir  o, simplement, ha decidit que ja no en vol fumar més. A més, quan amb el pas del temps les persones anem tenint més responsabilitats, el consum de porros pot fer que ens costi més tirar endavant el dia a dia.