Notícies

2 vídeos per a la prevenció de violències sexuals en espais de festa

L’Observatori Noctàmbul@s i Energy Control llancen respectivament “El sexismo también sale de fiesta” i “No jodas la fiesta” per abordar les violències sexuals en espais d’oci nocturn.

no_jodas_la_fiesta

Notícia original: PERFERICS.CAT

El sexismo también sale de fiesta: ¡desmontemos mitos!

Aquesta campanya és una iniciativa de l’Observatori Noctambul@s  sobre la relació entre el consum de drogues i els abusos sexuals en contextos d’oci nocturn, projecte de la Fundació Salut i Comunitat , i ha estat realitzat juntament amb la Cooperativa de Tècniques i la il·lustradora Alba Feito

#NoJodasLaFiesta: un “hit” contra el acoso sexual en espacios de fiesta

Aquest video és més que una campanya de sensibilització, és una declaració d’intencions: un espot en format de videoclip carregat de missatges directes, amb un ritme fresc i enganxós que clama contra les situacions normalitzades d’assetjament i abús sexual en l’oci nocturn i festes populars.

La desmesurada freqüència de casos greus i la impunitat social en molts casos necessita visibilitzar-se amb urgència. Per això, No Jodas La fiesta es centra en situacions que són freqüents, socialment normalitzades i recolzades per certes creences i mites sexistes àmpliament compartits i que suposen la base que permet les agressions sexuals de major grau.

A través de quatre situacions comuns, l’espot situa la responsabilitat de l’agressió a la persona que assetja i deixa clar que el consum d’alcohol i altres drogues en els homes mai és excusa ni justifica una agressió sexual; de la mateixa manera, que una dona hagi begut o consumit altres drogues, no la responsabilitza en cap cas de ser agredida.