Notícies

Agafa aire… coneixes tots els components del tabac?

En general, els seus components són 3: nicotina, quitrà i monòxid de carboni. El quitrà, però, pot englobar diferents compostos molt tòxics. També s'han de tenir en compte els additius que s'afegeixen al tabac natural.

CIGARROS
Notícia original: EL PAÍS.

I és que, segons afirma Esteve Fernández, director de la Unitat de Control de Tabaquisme de l’ Instituto Catalán de Oncología i president de la Sociedad Española de Epidemiología, el tabac és un dels pocs productes de consum que no fa falta que tingui una llista completa dels seus ingredients.

Les tabaqueres han d’informar sobre les quantitats de nicotina, quitrà i monòxid de carboni. Però, què hi ha de totes les altres substàncies? Hidrocarburs que es fan servir com a additius de la benzina, components orgànics per a la fabricació de plàstics,…

A més d’aquestes substàncies, s’han anat afegint fins a un total de 600 additius per a millorar el gust del tabac (tabac mentolat, per exemple). Aquests additius suposen el 10% del contingut de cada cigarreta i s’ha comprovat que molts d’ells tenen efectes nocius per a la salut.