Notícies

Alerten dels perills de l’abús de les begudes energètiques

Informa't bé!

begudes_energetiques_tw

Noticia original: infosalus.com

Segons dades de la OMS de fa 2 anys, un 30% d’adults, un 68%  d’adolescents i un 18% de nens menors de 10 anys consumeixen begudes energètiques.

Ja fa temps que els metges alerten del risc d’aquestes begudes. Les altes dosis de cafeïna que contenen, poden provocar problemes de salut i, en algun cas, fins i tot la mort sobtada.

Cada vegada són més els pacients que arriben als serveis d’urgències amb la síndrome hiperadrenèrgica, que es caracteritza per taquicàrdies, pujades de tensió, arítmies i fibril·lacions auriculars, i que es deu al consum de grans quantitats de begudes energètiques.

La barreja d’aquest tipus de begudes amb alcohol és vista amb preocupació. Es tracta d’una pràctica majoritària entre els consumidors en el grup d’edat que va de 18 a 29 anys: el 71% d’aquest col·lectiu consumeix la barreja. Consumir els dos productes fa que la cafeïna de la beguda energètica limiti la somnolència que provoca l’alcohol, i això permet seguir bevent sense notar-ne els efectes, encara que el perjudici que causen sí que es produeix.