Notícies

Augmenta un 91% el consum de tabac de cargolar entre els fumadors

  • L'augment ve causat per la falsa creença que és menys perjudicial i perquè té un preu més assequible, segons un estudi de l'ICO

smoke_tw

Notícia original: ARA.CAT

L’estudi mostra que encara que el consum de tabac ha baixat poc, passant del 26,6% al 24%, sí que han canviat els hàbits dels fumadors. La compra de cigarrets tradicionals ha caigut del 89,1% al 71,8%, mentre que el tabac de cargolar ha pujat del 1,4% al 15,4%.

Segons dades d’enquestes realitzades en els anys 2004-2005 i 2011-2012 a 1.037 residents a Barcelona, la proporció de fumadors de tabac d’embolicar és més gran entre els homes (19,8% enfront d’un 9,5% de dones), entre les persones d’entre 16 i 44 anys (22,9% respecte al 5,8% d’entre 45 i 66 i el 4% de majors de 65), i entre els enquestats amb educació secundària i universitària.

Mateixa nicotina

Segons la doctora Xisca Sureda, els usuaris de picadura “pensen que fumen menys quantitat i que aquest tipus de cigarret és menys perjudicial per a la salut”. No obstant, ha subratllat que les dades de l’estudi confirmen que no hi ha diferència entre les concentracions de cotinina en les mostres de saliva dels fumadors. “El tabac d’embolicar té la mateixa nicotina, quitrà i monòxid de carboni que el tradicional, no hi ha cap diferència”, ha apuntat.

L’enquesta també mostra que les polítiques que regulen el preu del tabac a Espanya han afectat principal al tradicional. Com a conseqüència, el tabac d’embolicar s’ha convertit en una alternativa més econòmica.