Notícies

Com interactua l’alcohol amb medicaments com el paracetamol o l’ibuprofèn?

Des de l’entitat Ailaket han analitzat la interacció del consum d’alcohol amb determinats medicaments ara que venen èpoques de grips i constipats.

alcohol_medicamentos_TW

Notícia original: PERIFÈRICS.CAT

L’alcohol passa del sistema digestiu a la sang i després es trasllada al cervell on es generen els efectes. Al cap d’un temps es metabolitza al fetge i es perden els seus efectes. Els medicaments passen pel mateix procés, passen del tub digestiu a la sang i d’aquí als òrgans en els quals tenen el seu efecte.

Quan s’ingereixen simultàniament i són metabolitzats per les mateixes enzims aquestes metabolitzen en menor quantitat les dues substàncies pel que provoquen que tinguin un major efecte ja que s’impedeix en major o menor grau la seva eliminació.

Alcohol i paracetamol:

El paracetamol és un dels fàrmacs més utilitzats a nivell mundial. Ja de per si és un medicament que pot ser tòxic per al fetge a dosis recomanades quan es pren diàriament durant un parell de setmanes.

La ingesta diària és més perillosa que la sobredosi per mateixes quantitats. Amb aquest medicament, en ser força conegut hi ha una falsa sensació de seguretat entre les persones consumidores que poden arribar a abusar-ne. Es fa servir per refredats, mal de cap, processos gripals i fins i tot és ingredient de medicaments compostos per refredats tipus Frenadol.

Consumit en combinació amb l’alcohol augmenta un 123% el risc de dany renal.

Alcohol i ibuprofèn:

L’ibuprofèn és un antiinflamatori molt conegut i molt comú a les farmacioles. Un dels seus noms comercials més coneguts és el Espidifen. S’utilitza per a l’alleugeriment del mal de cap, dolor dental, dolor menstrual, dolors musculars. etc A més, pot ser habitual que després de consumir alcohol per alleujar els mals de la ressaca es consumeixi ibuprofèn.

El consum d’alcohol interfereix sobre l’efecte de l’ibuprofèn, tant augmentant com disminuint la seva acció.

L’ibuprofèn potencia els efectes de l’alcohol, augmentant els riscos de no poder controlar els efectes de l’alcohol, augmentant així mateix l’estat de confusió, de somnolència així com la disminució de reflexos.

La persona que consumeix ibuprofè i alcohol de forma regular, pot fer que augmenti el risc gastrointestinal.