Notícies

“Comences a tallar-te i ja no pots parar”: cada dia més adolescents s’autolesionen

Les autolesions en els adolescents ha crescut sobretot entre noies d'11 a 14 anys, fins a convertir-se gairebé en una moda.

Notícia original: TV3

 

Una noia de setze anys, amb una llarga melena rossa i uns ulls blaus espectaculars, explica per què va començar a tallar-se amb 12 anys, en passar de sisè de Primària a primer d’ESO.

“Comences a tallar-te i ja no pots parar, que ho necessites. És malaltís, perquè comences i no acabes. Amb tot, qualsevol cosa que trobes: siguin les tisores, sigui un cúter, vidres, la ‘cuchilla’ o la maquineta, i, sobretot, era als braços.”

És una de les moltíssimes adolescents que es tallen o que s’han tallat els braços i les camesper mostrar el seu malestar emocional.

“Desprens tota la ràbia i desprens tot el teu mal que sents, el dolor, ho desprens allà.”

Va patir “bullying” a l’escola, i, a casa, el divorci dels pares. Ara ja ha acabat quart d’ESO i, amb l’ajuda dels pares i d’un psicòleg, se n’ha pogut sortir. Diu que l’ajuda dels pares és fonamental i anima els adolescents que es tallen a explicar-ho als pares. El problema, ens explica, és que moltes noies publiquen fotos a Instagram o Tumblr, i aquestes xarxes socials inciten molts adolescents a tallar-se.

“Hi ha vídeos, i hi ha moltes pel·lícules japoneses que inciten que això passi més.”