Notícies

Desconnecta’t de la cigarreta, endolla’t a la vida

Setmana sense fum 2020

setmana_sense_fum_2020_web

Del 25 al 31 de maig es celebra la XXI Setmana Sense Fum. I… què és la Setmana Sense Fum? Una iniciativa per sensibilitzar la població de la importància que té per a la salut el fet de no començar a fumar o abandonar el consum i poder gaudir d’un ambient lliure de fum i de residus del tabac. 

SABIES QUE…? 

  • El fum del tabac conté més de 4.000 compostos químics diferents, alguns d’ells molt perillosos per a la salut, tant la del qui fuma com la del qui és al costat. La nicotina, el quitrà i el monòxid de carboni són dels que més impacte tenen sobre la salut.
  • Moltes persones comencen a fumar només per curiositat, perquè ho fan les persones que hi ha al seu voltant o per semblar adults. Però també es comença a fumar perquè es pensa que es podrà controlar l’hàbit fàcilment, perquè es dubta dels problemes que finalment pugui causar, perquè es creu que aporta una cosa bona (“em relaxa”) o perquè es nega que pugui causar mal a les persones que hi ha al voltant. Totes aquestes són creences errònies que poden fer que una persona comenci a fumar però que poden acabar jugant una mala passada. De fet, si li preguntes a un adult fumador si començaria a fumar sabent el que sap ara, la resposta majoritària és NO.