Notícies

Disminueix el consum de tabac entre els joves

Les legislacions més restrictives, l'augment del preu del tabac, la limitació de la publicitat o els programes de prevenció són algunes de les causes que s'atribueixen a aquest descens de fumadors joves.

trencar cigarreta

 

Notícia original: social.cat

Segons dades de l’Enquesta de Salut de Catalunya (Esca), el consum de tabac entre joves de 15 a 24 anys ha passat del 40%  l’any 2002 al 24.5% l’any 2013. 

L’ Organització Mundial de la Salut (OMS) assenyala la pujada de preu del tabac com un dels punts forts d’aquesta baixada de consumidors. L’augment de preus allunya automàticament els més joves. Aquesta és una mesura que els estats poden aplicar amb més facilitat, tot i que, de moment, encara no s’aplica a l’estat espanyol.

Un altre dels punts que ha afavorit a aquest descens de consum de tabac juvenil és, sens dubte, la prevenció a l’escola. A Catalunya, l’Agència de Salut Pública promou des de fa 12 anys el programa d’Àmbit Europeu “Classe Sense Fum”, on fins ara hi han participat 50.000 alumnes de 126 centres. L’objectiu del programa és comprometre els alumnes a no fumar al llarg del curs i ve a ser una competició que vol reforçar la responsabilitat i la confiança entre els alumnes.