Notícies

El 36% dels joves afirma haver conduït sota els efectes de l’alcohol

Segons les dades d'un estudi de la FAD i la Fundació MAPFRE, es coneixen els riscos de beure al volant però costa obrar en conseqüència.  

La gran majoria dels joves són conscients que el consum d’alcohol i drogues és incompatible amb la conducció però els costa actuar en conseqüència. És el que sembla deduir-se dels resultats d’una enquesta en què sis de cada deu passatgers d’entre 16 i 30 anys reconeixen haver pujat en els últims sis mesos a un vehicle en què el conductor havia consumit alcohol i més del 30% ho ha fet quan aquest ha consumit porros, cocaïna o pastilles.

Són unes xifres molt altes, però són les més reveladores de l’estudi sobretot perquè semblen les més sinceres. Quan es pregunta directament als enquestats si ells han conduït col·locats, la resposta varia substancialment. La gran majoria declara que en els últims sis mesos no ho han fet ni una sola vegada. Només quan es pregunta si ho han fet alguna vegada en la seva vida, el 36% admet que sí, que amb alcohol, i un 10% amb drogues.

I encara és més diversa quan se’ls enfronta a la percepció que tenen de si mateixos. Set de cada deu consideren que condueixen millor que la resta. Estan en contra de comportaments arriscats, emfatitzen la prudència i l’acatament de les normes de trànsit.