Notícies

El programa “De marxa fent esport” dóna l’oportunitat als joves de la ciutat d’integrar la pràctica esportiva en el temps de lleure.

L’esport, una eina per promocionar la vida saludable entre els joves.

marxa_fent_esport

 

Notícia original: eldigital.barcelona.cat

L’objectiu del programa “De marxa fent esport” és que no abandonin l’activitat física, promocionar un estil de vida saludable i prevenir conductes de risc.

Aquesta iniciativa va néixer després de detectar que molts adolescents de quart d’ESO, quan deixen l’escola i segueixen l’itinerari educatiu, abandonen l’esport.“De marxa fent esport” vol integrar la pràctica esportiva dins el temps de lleure dels adolescents.

A més, l’activitat física és un factor protector a l’hora de prevenir conductes de risc. Segons dades de l’Agència de Salut Pública de Barcelona, els adolescents que practiquen esport deixen el consum d’alcohol o tabac, el redueixen o no l’inicien.

El programa s’estructura en dues fases. De primer, els joves visiten els centres esportius municipals en horari escolar i acompanyats del professor per conèixer l’oferta i les modalitats esportives que s’hi fan. Després se’ls ofereix la possibilitat d’anar a la instal·lació esportiva dos cops per setmana, per nou euros mensuals, i participar en activitats amb altres joves. En aquesta segona fase, també s’hi poden afegir altres estudiants d’entre 16 i 18 anys. A més, els monitors que imparteixen les activitats reben una formació  per prevenir conductes de risc a través de la pràctica esportiva.