Notícies

El tabac està vinculat al 65% de totes les morts de la UE

RespirApp, una APP dirigida a totes aquelles persones que han decidit deixar de fumar.

fumar_smoking

 

Notícia original: CATALUNYA PRESS

Entre el gènere femení el tabaquisme ha augmentat un 141,6% les morts en els últims quinze anys. I és més, segons l’OMS, el tabac està vinculat al 65% de totes les morts de la UE, fet que suposa 1,9 milions de defuncions anuals per càncer i la mateixa quantitat per malalties cardiovasculars.

ENQUESTA ENTRE UNIVERSITARIS

L’Associació Espanyola contra el Càncer ha realitzat una enquesta entre els estudiants universitaris catalans fumadors. D’ells, el 82% afirma que vol deixar-ho però la majoria ho veu com un objectiu a llarg termini: el 6,5% creu que el deixarà en les pròximes setmanes i el 11,2% en els pròxims sis mesos.

El motiu? La poca motivació per deixar-ho ja que el 46% té “poques ganes” mentre que només un 39% afirma tenir bastants i un 9%, moltes. En l’estudi es destaca que la prevalença del consum habitual de tabac entre universitaris és lleugerament inferior al de la població general de Catalunya: un de cada cinc davant un de cada quatre. Malgrat això, si es té en compte els fumadors ocasionals -20,1% – i als habituals -19,8%, el percentatge seria superior al de la població general de Catalunya, que és del 26,5%.

A més, el 81% dels universitaris assegura sentir-se molest pel fum del tabac en algunes situacions i aquesta exposició es deu principalment al consum de tabac per part dels amics, ja que el 80,3% afirma que alguns o la majoria dels seus amics són fumadors.

Aecc disposa d’una APP, RespirApp, que es dirigeix a totes aquelles persones que han decidit deixar de fumar, que permet crear un perfil personalitzat i trobar diferents apartats d’ajuda per aprendre a reduir l’ansietat, relaxar-se i evitar les ganes de fumar, a controlar el pes o prevenir recaigudes.