Notícies

Els joves menors admeten que abusen del consum d’alcohol

Només el 9% de la població catalana declara no haver consumit mai alcohol.

drink_alcohol_tw

Notícia original: REGIÓ 7

Un de cada quatre menors d’edat a Catalunya, joves d’entre 14 i 18 anys, diu haver abusat de l’alcohol amb un consum intensiu durant l’últim mes, segons dades del departament de Salut de la Generalitat.

Encara que la gran massa de consumidors d’alcohol està compresa entre els 30 i els 64 anys, els joves són els que més preocupen, ja que són els que presenten borratxeres més elevades, sobretot durant els caps de setmana, i representen el 21,5% dels nois i el 12,1% de les noies.
El consum d’alcohol també està relacionat amb altres drogues com el cànnabis (34,1%) i la cocaïna (3,3%), amb la qual cosa el Sistema d’Emergències Mèdiques (SEM) va atendre el 2015 un total de 1.867 urgències per intoxicació d’alcohol de menors d’edat.

El consum d’alcohol a l’Estat i a Catalunya és inferior a la mitjana europea i ocupa el setè lloc entre els factors de risc que provoquen malalties i lesions.

Només el 9% de la població catalana declara no haver consumit mai alcohol, el 20% confessa no haver-se emborratxat mai i el 13% indica haver-ho deixat l’últim any, mentre que el 10,2% declara consumir-ne diàriament.

L’11,8% dels conductors implicats en un accident de trànsit van donar positiu en el test d’alcohol en aire expirat durant l’any 2015, per la qual cosa, en un de cada tres accidents mortals el conductor estava sota els efectes d’alcohol.