Notícies

Els joves reconeixen els riscos del cànnabis, però tot i així defensen la seva regulació.

La FAD publica un estudi sobre la percepció dels joves espanyols en relació al cànnabis.

Notícia original: PERIFÈRICS.CAT

infografia_cannabis

L’estudi està elaborat a partir d’una enquesta online a 1.205 adolescents i joves entre 16 i 34 anys i analitza la representació social del cànnabis i les seves tendències evolutives. La investigació ha estat elaborada, gràcies al finançament de la Delegació del Govern per al Pla Nacional sobre Drogues, pel Centre Reina Sofia sobre Adolescència i Joventut, un centre privat i independent creat per la FAD.

Majoritàriament (59,1%) els adolescents i joves espanyols de 16 a 34 anys consideren al cànnabis una substància bastant o molt perillosa. I només el 14% d’ells consideren que el seu consum comporta pocs o cap problema.

No obstant això, i malgrat aquesta percepció del risc, un 45,5% d’adolescents i joves creu que s’hauria de permetre als adults el seu consum privat; el 14,5% opina que s’hauria de permetre el seu consum, fins i tot públic, sense cap limitació; i el 2,7% creu que hauria d’estar permès el seu consum a qualsevol persona i en qualsevol circumstància. Per contra, un 26% considera que s’hauria de prohibir i sancionar el seu consum fins i tot en privat.