Notícies

Estudiaran el consum de begudes isotòniques i energètiques en infants i adolescents

Investigadors de l’IDIAP Jordi Gol i de la UAB han iniciat una campanya de micromecenatge per finançar un projecte de recerca que els permeti obtenir una “imatge real” dels hàbits de consum dels joves en relació amb les begudes ensucrades, isotòniques i energètiques.

bebidas_isotonicas

Notícia original: UAB

Segons Vanessa Cruz, infermera del CAP Nord a Sabadell i investigadora principal del projecte, “a les consultes d’atenció primària s’ha detectat un augment del consum de les begudes ensucrades, isotòniques i energètiques, cosa que fa pensar que estem davant d’un problema emergent que pot afectar gran part de la població”.

Preocupa sobretot, el consum entre la població infantil i adolescent de les begudes isotòniques (que es consumeixen normalment en activitats esportives, atès el seu alt contingut en aigua i minerals com el sodi i el potassi) i de les energètiques (amb substàncies estimulants, comercialitzades pel seu efecte potenciador del rendiment i l’energia). “Hem observat que cada cop és més freqüent que els més petits consumeixin begudes isotòniques com si fossin refrescos, que els han estat proporcionades pels seus pares sense ser conscients, ni els infants ni les seves famílies, dels riscos que es deriven d’aquest consum”, alerta Vanessa Cruz.

Hi ha diferents estudis que relacionen les begudes ensucrades amb l’obesitat i la càries infantil, i, darrerament, explica la investigadora principal, s’han detectat efectes nocius per a la salut pel consum excessiu de les begudes isotòniques i energètiques (problemes en el rendiment escolar, insomni, ansietat, problemes cardíacs i problemes renals).