Notícies

Gaudeix #EnBoles!

Campanya de prevenció del VIH i d’altres ITS dirigida a joves i entitats juvenils de la ciutat.

gaudeix_enboles

Notícia original: Consell de la Joventut de Barcelona

El Consell de la Joventut de Barcelona impulsa Gaudeix #EnBoles, una campanya de prevenció del VIH i d’altres ITS dirigida a joves i entitats juvenils de la ciutat.

La campanya Gaudeix #EnBoles consisteix en el repartiment de 5000 packs de preservatius i lubrificants que es poden trobar en diversos punts de la ciutat i que també estan disponibles gratuïtament per a entitats juvenils que vulguin promoure la Salut Sexual en alguna de les seves activitats. Aquesta campanya sorgeix després de constatar entre la gent jove el desconeixement i els estereotips associats a la salut sexual, així com les xifres preocupants de transmissions de ITS.

Tal i com recull l’Agència de Salut Pública de Barcelona, les últimes dades de l’any 2015 mostren com la taxa de transmissió de VIH es manté pràcticament constant en els últims anys, amb una elevada xifra de 23,4 casos per cada 100.000 habitants a Barcelona (376 nous casos). I en el cas de les altres ITS, tant la sífilis com la gonocòccia presenten un fort increment de casos en els últims anys. Tot plegat, amb taxes més elevades en els homes que tenen sexe amb altres homes.

Entre la gent jove, l’Enquesta de Joves de Barcelona 2015 impulsada per l’Ajuntament de Barcelona mostrava que 1 de cada 3 joves que té relacions sexuals ha utilitzat la píndola del dia després alguna vegada i que un 7% dels joves no utilitza mai cap mètode barrera en les seves relacions sexuals.

Vols saber on pots trobar els packs de Gaudeix #EnBoles?

A la seu del CJB, segon pis de lEspai Jove La Fontana (carrer Gran de Gràcia, 190-192)

  • Troba l’enllaç ocult als packs i participa al concurs de la campanya. Pots guanyar grans premis, amb la col·laboració d’Amantis!
  • Sou una associació juvenil i voleu disposar de packs Gaudeix #EnBoles per a una de les vostres activitats? Cliqueu aquí.
  • Vols més informació o tens dubtes sobre la campanya? Escriu a salut@cjb.cat!