Notícies

Joves barcelonins: menys drogues i menys oci nocturn.

Dades de l'enquesta sobre joventut de l'Ajuntament de Barcelona.

botellon

Notícia original: EL PERIÓDICO.

Segons dades de l’enquesta de joventut de Barcelona, els joves barcelonins consumeixen menys drogues i surten menys de festa.

MENYS TABAC I MENYS PORROS

A l’última enquesta (fa 13 anys) molts dels enquestats responien que fumaven tabac cada dia. En la nova edició de l’estudi municipal el percentatge de fumadors cau en picat fins al 23,5%.  El 69,9% dels preguntats asseguren que no fumen gens. Pel que fa a l’alcohol, la situació ha empitjorat perquè el 21,4% contesta que pren una o dues copes els dies laborables (en l’anterior eren el 16,3%). Seguint amb les conductes de risc, el 48,9% dels sondejats d’entre 15 i 29 anys han provat els porros (13 anys enrere eren el 64,7%, molt superior). Pel que fa a la cocaïna, els àcids, les pastilles i l’heroïna, en tots els casos el nombre d’enquestats que n’han consumit almenys alguna vegada descendeix. La taxa d’homes que consumeixen drogues gairebé duplica la de les dones (16,9% d’ells davant el 9,1% d’elles).

NO SURTEN MAI O GAIREBÉ MAI

Els costums sobre l’oci nocturn també han evolucionat en l’última dècada. Probablement la transformació té un rerefons econòmic, però el cas és que si en l’última enquesta més de la meitat dels joves sortien sovint (55,5%), en l’actualitat només ho fan el 29,8%. Les cites nocturnes són més espaiades i ara, al ser preguntats amb quina freqüència van de copes o a una discoteca, el 48,1% respon «a vegades», mentre que el 21,8% contesta que «mai o gairebé mai». Una vegada més, l’abisme entre districtes de la capital catalana és enorme. Als barris de rendes baixes es queden a casa pràcticament sempre el 35,3% dels consultats, mentre que a la resta de la ciutat la taxa es redueix fins al 19%. Vinculat probablement amb la seva preocupació per la salut, aquest grup practica esport els dies laborables en el 62% dels casos. La zona més rica de la ciutat arriba al 69,2% i la més humil es desploma fins al 49,5%.

 

 AQUÍ trobareu els resultats de l’enquesta.