Notícies

L’ alcohorèxia: deixar de menjar per beure més alcohol

El que busca la persona que pateix aquesta malaltia és que el consum d’alcohol no li provoqui un increment de consum de calories, per tant, deixa de menjar.

beure_alcohol_adolescents

Notícia original: lasdrogas.info

L’ alcohorexia provoca una problemàtica més severa que els dos trastorns per separat (Alcoholisme-Anorèxia), ja que uneix totes les complicacions de la manca d’alimentació amb l’alcoholisme.

L’organisme necessita una quantitat de nutrients (proteïnes, vitamines i calories) per funcionar correctament. Si a això li sumen que l’etanol que contenen les begudes alcohòliques provoca unes efectes totalment nocius per al cos, el risc és molt elevat.

La primera conseqüència d’aquesta actitud és la desnutrició, que pot danyar els òrgans interns. A més, la manca de calories produeix apatia, ansietat i altres desordres. Tot això pot empitjorar si se li uneixen altres trastorns alimentaris com la bulímia. Molts malalts d’alcohorèxia es provoquen el vòmit si consideren que han menjat massa, de manera que el risc augmenta.

Les principals víctimes d’aquesta malaltia són les adolescents o dones joves, tot i que s’està detectant aquest ús patològic en una població diana diferent com són homes d’edats compreses entre els 14 i 22 anys.