Notícies

L’alcohol segueix sent la primera droga en demanda de tractament a Catalunya des de fa 20 anys

  • Baixen lleugerament les demandes per cànnabis i hi ha un lleu repunt per cocaïna
  • Els homes inicien molts més tractaments que les dones

FOTO: rawpixel

FOTO: rawpixel

Notícia original: EL PUNT AVUI

Un total de 13.716 persones van iniciar un tractament de deshabituació del consum drogues l’any passat a Catalunya, un 43% de les quals per alcohol. Així ho recull l’Informe del Sistema d’Informació sobre Drogodependències 2017 del departament de Salut.
El nombre d’urgències per causa del consum o abús de substàncies que van ser ateses pel Sistema d’Emergències Mèdiques (SEM) durant 2017 va ser de 21.740. Les urgències relacionades amb el consum d’alcohol van ser, de lluny, les més freqüents (84,61%). Destaca la franja de menys edat (12-16 anys) on les noies presenten més intoxicacions per alcohol. A mesura que avança l’edat, aquesta proporció s’inverteix i són els homes qui presenten més intoxicacions.
En els últims dos anys s’ha incrementat en més d’un 20% el nombre de persones que han demanat atenció per refer-se de l’ús habitual de cocaïna. Una tendència que havia anat a la baixa en els sis anys anteriors i que s’ha interromput fins a arribar a representar el 22% del total de casos en tractament per drogues a Catalunya.