Notícies

L’OMS avisa que els deures perjudiquen la salut

L'estrès dels deures pot provocar  mal de cap, dolor abdominal, mal d'esquena i mareigs.

estres_deures_tw

Notícia original: NACIÓ DIGITAL

Els deures poden ser perjudicials per a la salut. Així ho indica un estudi publicat per l’OMS que posa de manifest que un 70% de les noies i un 60% dels nois de 15 anys se senten “pressionats” per la feina que els posen els mestres fora d’horari escolar.

Les dades es corresponen a una enquesta realitzada a estudiants de l’Estat i s’emmarquen dins un informe que engloba 42 territoris de la Unió Europea i Amèrica del Nord. Si es comparen xifres, l’estat espanyol si situa novè en aquest rànquing i supera la mitjana, que és del 24% pels nois i del 22% per les noies. De fet l’OCDE ja va avisar que l’Estat és un dels territoris de la UE on els alumnes fan més deures: 6,5 hores d’exercicis a la setmana, 1,6 punts per sobre de la mitjana.

Aquest “estrès” ja es detecta des dels 11 anys: un 34% dels nens i un 25% de les nenes asseguren sentir-se atabalats pels deures. L’estudi, també assenyala que els 13 anys, coincidint amb la pubertat, la tendència canvia i són elles que les que mostren més malestar amb un 55% enfront del 53% dels nens.

Quins efectes pot tenir aquesta pressió en els alumnes? L’OMS adverteix que l’estrès que pateixen els joves “es caracteritza per un increment de problemes de salut” com mal de cap, dolor abdominal, mal d’esquena i mareigs, així com símptomes sociològics: “sentir-se trist, tens o nerviós”.