Notícies

Ni ajuden a deixar de fumar ni són innòcues: la mentida de les cigarretes electròniques

Fins el moment, no hi ha cap evidència científica que avali les cigarretes electròniques com a eina per deixar de fumar. En canvi, sí que trobem estudis sobre els efectes que pot tenir el seu consum per a l'organisme.

cigarreta_electrònica

Notícia original: EL MUNDO.

Segons les conclusions de la Conferència Internacional de la Societat Toràcica Americana, les cigarretes electròniques produeixen alteracions pulmonars i anul·len l’acte reflex de la tos, amb el que es dedueix que incorporen entre els seus components algun tipus d’anestèsic local. Precisament  aquesta tos apareix amb l’objectiu de protegir el sistema respiratori, la irritació de les primeres calades produeix aquest efecte. Hi ha diferents treballs que demostren que fumadors convencionals pateixen una reducció progressiva d’aquesta tos. Ara s’ha descobert que passa el mateix amb consumidors de cigarretes electròniques.

 

Substàncies tòxiques amagades

Diferents científics demanen analitzar molt més a fons la composició de les cigarretes electròniques, que hi hagi més control. “Potser no contenen ni quitrà ni monòxid de carboni, però està clar que tenen altres substàncies tòxiques que no són innòcues. No se sap el que produeixen, però sí que els diferents estudis realitzats parlen d’alteracions en les cèl·lules pulmonars i efectes sobre el teixit cardiovascular”. Aquesta última conseqüència és per la nicotina, inclosa en la majoria de cigarretes electròniques, encara que no s’especifiqui.