Notícies

Prevenir i reduir riscos en l’oci nocturn

L'objectiu és evitar les intoxicacions per alcohol i altres drogues i prevenir les infeccions de transmissió sexual.

q_de_festa

Notícia original: Agència de Salut Pública de Catalunya

L’Agència de Salut Pública de Catalunya (ASPCAT) fa una crida a la prevenció i a la reducció de riscos en l’oci nocturn, amb l’objectiu de prevenir i evitar fenomens com el botellón, les intoxicacions per alcohol i altres drogues, i també l’accidentalitat viària, oferint pautes als ciutadans i als responsables i organitzadors de l’oci nocturn.

L’ASPCAT promou des del 2008 el programa  Q de Festa! Nits de Qualitat. Fins ara, són ja prop de 50 els espais d’oci nocturn d’arreu de Catalunya amb aquest distintiu.  El projecte recomana, entre altres qüestions, fer visible la informació sobre les limitacions de venda de begudes alcohòliques a menors d’edat; aconsella reduir la publicitat de l’alcohol i evitar el patrocini de les empreses productores d’alcohol en les activitats d’oci programades. També recomana evitar les activitats en què l’alcohol és el protagonista, com els concursos, les barres lliures o els correbars.

Actualment, el 4,5% de la població catalana de quinze anys, i de més de quinze anys, fa un consum de risc d’alcohol: el 7,3% dels homes i l’1,7% de les dones, segons dades de l’Enquesta de salut de Catalunya 2014 (ESCA).

Paral·lelament, també es fa una crida a la prevenció de les infeccions de transmissió sexual i recorda que el preservatiu és l’eina preventiva més eficient per evitar la infecció pel VIH, altres infeccions de transmissió sexual i els embarassos no desitjats.