Notícies

Projecte Home alerta d’un repunt de l’abús de cocaïna

L'ONG ho atribueix a l'activitat econòmica de Barcelona, la millora del poder adquisitiu i el pes del sector del turisme i la restauració.

cocaina

Notícia original: ARA.CAT

Projecte Home ha alertat d’un repunt de l’ abús de cocaïna, que torna a ser la droga amb més demandes de tractament, concretament amb el 45,7% dels casos, respecte del 38% del 2015. Són dades recollides en l”Informe anual de drogues’ sobre les persones ateses el 2016 per l’ONG a Catalunya.

Ara, coincidint amb una certa millora del poder adquisitiu dels ciutadans, la cocaïna ha tornat a desbancar l’ alcohol com a substància més consumida entre els usuaris de Projecte Home.

L’ONG també ho atribueix a l’activitat econòmica de Barcelona i al pes del sector de la restauració i el turisme.

Comparat amb altres centres de Projecte Home a l’Estat, Catalunya és on el percentatge de consum de cocaïna és més elevat: 45,7% a Catalunya respecte del 26,1% a Madrid o el 29,8% al País Valencià. La mitjana estatal és el 31,1%.

L’informe anual de Projecte Home també revela un increment del policonsum, és a dir, s’abusa de la cocaïna amb altres drogues, normalment alcohol, cànnabis, ansiolítics o tabac.

Després de la cocaïna, l’ alcohol és la substància més problemàtica i genera un 37,1% de les consultes a Projecte Home. L’ heroïna, majoritàriament fumada, motiva el 7,7% dels inicis de tractament. Així mateix, un 4,6% de les persones ateses són addictes al joc patològic, ja sigui tradicional o per internet.

Entre els adolescents que han arribat a Projecte Home, el consum problemàtic és majoritàriament de cànnabis (83%), sovint relacionat amb un abús d’alcohol. L’informe detecta que els joves s’inicien en el consum de drogues de forma molt precoç: en l’alcohol als 13,5 anys, en el cànnabis als 14,2 anys i en la cocaïna als 16,9 anys.