Notícies

Quatre de cada deu casos de càncer es podrien evitar prescindint de l’alcohol i el tabac, amb una dieta mediterrània variada i exercici físic regular

A Catalunya es diagnostiquen uns 39.000 casos nous de càncer cada any.

alcohol_tabaco_cancer_tw

Notícia original: TV3

A Catalunya es diagnostiquen uns 39.000 casos nous de càncer cada any. D’aquests, prop d’un 59% s’han detectat en homes i poc més del 41% en dones.

En els últims deu anys, la supervivència al càncer ha augmentat un 7%. Una xifra acceptable però que encara hauria de ser més alta, segons el doctor Manel Esteller, director del Programa d’Epigenètica i Biologia del Càncer de l’Institut d’Investigació Biomèdica de Bellvitge:

“És correcte, però hem de millorar. En els últims deu anys hauríem d’haver arribat a una supervivència del 15% i jo crec que tots hem de millorar, primer la prevenció, disminuir els hàbits tòxics, i segon, incrementar el cribratge per detectar els tumors quan són molt petits”

Els experts recomanen seguir una alimentació basada en la dieta mediterrània, fer exercici físic moderat, evitar els tòxics com el tabac i l’alcohol, prendre mesures adequades per reduir els efectes del sol sobre la pell i sotmetre’s a les revisions de diagnosi precoç de tumors. Els metges alerten que els mals hàbits alimentaris proliferen en infants i adolescents, i això els pot fer més propensos a patir un càncer.