Notícies

Un estudi mostra quina visió tenen molts joves sobre les drogues a internet

Dels nostres comentaris a internet es desprèn una "visió positiva".... Tu què en penses?

botellon_2

Notícia original: EL PAÍS.

L’ Asociación de Usuarios de la Comunicación (AUC) ha realitzat un estudi per analitzar quina visió tenen els joves (entre 14 i 19 anys) sobre les drogues. Per fer-ho, s’han basat en els comentaris que cada dia deixem a internet (xarxes socials).

De quines drogues es parla? L’alcohol és la droga més present en les converses, el botellón. En segon lloc, els porros. I també tenen presència, en menor grau, les pastilles i la cocaïna.

Les noies parlen de per què prenen drogues i quins efectes els hi produeixen. Els nois d’on trobar-les i on quedar per consumir-les. Dels comentaris i converses es desprèn una visió “positiva” de les drogues: expectatives d’experiències positives, solució de problemes, capacitat d’evadir-se…

També es troben alguns missatges negatius, com la por a fer el ridícul, què diran els pares, la pèrdua de concentració a la feina o estudis,…

Una de les conclusions d’aquest estudi és que els joves som “impermeables als missatges normatius” i que, per tant, s’ha de replantejar el mètode de fer prevenció sobre el consum de drogues.

Tu què en penses?