Notícies

Què són les ‘legal highs’?

Fins a 26 substàncies imiten els efectes de l’èxtasi, l’speed, la cocaïna, l’LSD i el cànnabis. Aquestes substàncies es coneixen com a ‘legal highs’ i són tan noves que encara no han estat prohibides per les autoritats.    

noves drogues a bcn

 

Aquest article de TIME OUT parla sobre les noves substàncies que es troben a través de la xarxa i dels riscos que poden tenir.

“Moltes d’aquestes substàncies representen una amenaça molt seriosa per a la salut”, explica Núria Calzada, coordinadora d’Energy Control. “Existeix molt poca informació sobre dosis, efectes secundaris i marge de seguretat, i ens és molt difícil guiar l’usuari cap a un consum responsable”.

“El fet que vagin precedides de la paraula legal fa que semblin menys nocives, però la realitat ens diu precisament el contrari” opina Fernando Caudevilla, metge de família i investigador en temes relacionats amb el consum de drogues. “No sabem quina és l’extensió del fenomen, ja que tenim molt poca informació, però a escala europea hem vist un increment de la detecció d’aquestes substàncies en els últims anys”, explica Calzada. Teresa Brugal, coordinadora del Pla d’Acció Sobre Drogues de Barcelona, també reconeix que fa uns anys que segueixen de prop l’arribada d’aquestes substàncies, però de moment no han previst cap actuació especial. “Estem atents al tema i, si n’augmenta l’extensió, hi farem alguna cosa, però com que parlem de substàncies legals és molt difícil actuar des de l’Administració”, afegeix. Una font dels Mossos es queixa del mateix: “Hem fet algunes confiscacions a Ciutat Vella, però no hem pogut imputar ningú perquè les substàncies no estan prohibides”.

 

Llegeix l’article original de Time Out AQUÍ.