Notícies

Saps diferenciar les noves tribus urbanes?

Aquí tens les claus!

TRIBUS_URBANES

Notícia original: EL PERIÓDICO.

Estil de vida, forma de vestir i ús de xarxes socials són trets distintius de les noves modes entre els joves que fugen del ‘mainstream’ (comercial, comú, que agrada a tothom). Tenen noms peculiars: hipsters, muppies, lumbersexuals, bobos, coolturetes… però tots resulten familiars per a la gran majoria de joves.

Les característiques de cada tribu, responen a patrons propis de la segona dècada del segle XXI. Noms mig en anglès mig en castellà per expressar comportaments molt tradicionals però portats al món 2.0, sempre rebutjant el ‘mainstream’.

 

1. Hipsters:  El seu estil es caracteritza per una forma de vestir aparentment descuidada, una abundant presència de pèl facial i un amor empedreït pel ‘vintage’. Tot plegat, complementat amb objectes a l’última, ja sigui un iPhone 6 o un rellotge de 400 euros.

2. Muppies: Els seus hàbits passen per practicar esport sovint (tampoc gaire exigent, una hora de ‘running’ al dia ja va bé), menjar sa (si pot ser: verd, ecologia, naturalesa, tot ben sa) i, sobretot, compartir-ho tot plegat a les xarxes socials (i omplir-ho de ‘hashtags’).

3. Coolturetes:  Són aquells que llegeixen Kafka i miren pel·lícules japoneses amb subtítols. Els agrada disfrutar de la cultura alternativa i criticar el ‘mainstream’.

4. Lumbersexuals: Camises de quadros de franel·la, frondosa barba i botes de muntanya són alguns dels ítems bàsics per a un aspirant a lumbersexual. Això sí, és probable que si no ets un actor conegut mundialment i les teves camises no costen 300 euros, semblis un simple home de poble que ha aterrat a la ciutat per error…

5. Bobos: És la unió de burgesos i bohemis, La classe mitjana-alta busca acostar-se a l’estil més bohemi i alternatiu, sovint rodant en bicicleta i amb la Visa a la mà.