Notícies

Si fumes porros, acabaràs fumant tabac

És una de les conclusions de l'informe ÉVICT, realitzat pel grup espanyol per a l’estudi del policonsum cànnabis-tabac i que ha estat impulsat des del Comitè Nacional per a la Prevenció del Tabaquisme .

porros_tabac_sortimbcn

Notícia original: PERIFÈRICS.CAT

L’addicció al tabac és l’efecte no desitjat més freqüent a què s’enfronten els consumidors de cànnabis. Més, fins i tot, que altres conseqüències més conegudes com la pèrdua de memòria o els brots esquizofrènics.

Encara que històricament el cànnabis no es considerava factor de risc per al tabac, la precocitat i proximitat a l’edat d’inici d’una i altra droga, ens porta al fet que ja puguem parlar d’una porta “inversa” des del cànnabis al tabac.

El coordinador del Projecte ÉVICT, el metge de Salut Pública Joseba Zabala, explica que “la interacció entre les dues substàncies i els seus components actius principals (Tetrahidrocannabinol i Nicotina) sobrepassa els límits del porro en el qual van embolicats, projectant-se en implicacions de tota índole”, entre les que destaca  “l’augment en el risc per a la salut i les majors dificultats per abandonar el consum de qualsevol d’aquestes dues substàncies”.

També assenyala una altra dada important, “hi ha evidència que els augments del preu del tabac influeixen en la disminució del consum de cànnabis”, la qual cosa valora com un “dada important a tenir en compte” per reduir les xifres d’inici dels joves a aquestes dues drogues fumades.