Notícies

T’has preguntat mai quins beneficis sobre la salut té deixar de fumar?

En qüestió d'hores i minuts, ja es noten els canvis.

hoy_dejo_de_fumar

Notícia original: Exposició CONTROLES?

Independentment de l’edat que tinguis, de si ets noi o noia, del temps que fa que fumes, etc., deixar el tabac comporta moltíssims beneficis. Alguns es poden veure quasi immediatament, d’altres al cap de poc temps i alguns a llarg termini. El que és clar és que tots acabaran ajudant-nos a tenir una vida més saludable.

Quan  han passat El teu cos comença a notar que…
20 min. Disminueixen el ritme i la freqüència cardíacs. Disminueix la pressió arterial. Augmenta la temperatura de les mans i els peus fins a nivells normals.
8 h. Els nivells d’oxigen a la sang augmenten i els nivells de monòxid de carboni disminueixen, ambdós fins a nivells normals.
24 h. El risc d’infart de miocardi disminueix.
2 set – 9 mes. Millora notablement la circulació, i la funció pulmonar augmenta fins a un 30%.
1 mes – 9 mes. Disminueixen símptomes com ara la tos, la congestió nasal o la fatiga, i incrementa l’energia general.
1 any El risc de patir una malaltia a les artèries es redueix a la meitat.
5 anys La taxa de mortalitat per càncer de pulmó disminueix quasi en un 50% en comparació amb un fumador d’un paquet de cigarretes diari. El risc de càncer de boca es redueix a la meitat.
10 anys La taxa de mortalitat per càncer de pulmó i el risc d’accident vascular cerebral són similars als d’una persona que no ha fumat mai. Disminueix també el risc de càncer de boca, coll, esòfag, bufeta, ronyó i pàncrees.