Notícies

Un 47,42% dels tractaments iniciats a Catalunya el 2015 per dependència a les drogues van ser motivats per l’addicció a l’alcohol

Dades de la Xarxa d’Atenció a les Drogodependències.

alcohol_abus_tw

Notícia original: EL PUNT AVUI

Fins a un 47,42% dels tractaments iniciats a Catalunya el 2015 per dependència a les drogues van ser motivats per l’addicció a l’alcohol. Aquesta és la principal conclusió que s’extreu de les xifres presentades per la Xarxa d’Atenció a les Drogodependències (XAD) en relació amb l’exercici de l’any passat, i reafirma l’alcohol com la droga que genera més demanda de curació des de mitjan anys noranta, quan va superar l’heroïna.

Pel subdirector general de Drogodependències del Departament de Salut, Joan Colom, aquesta tendència es dóna perquè “hi ha una franja extraordinària de persones que no són conscients del problema”, i és per això que va demanar fer “un canvi de xip” de la mateixa manera que “es va aconseguir amb el tabac”. A més a més, Colom va voler subratllar que només 1 de cada 4 persones que abusen de l’alcohol demana iniciar un tractament i va alertar dels riscos que comporta no tenir “integrada culturalment” la idea que “consumir [alcohol] en excés és molt perillós per a la salut”. Després d’aquesta droga són la cocaïna, el cànnabis, l’heroïna i el tabac les que més tractaments van motivar a Catalunya.