Notícies

Un de cada tres joves xinesos podria morir a causa del tabac.

  • Són dades d'un estudi publicat a la revista  The Lancet.
  • La Xina és el major productor mundial de cigarretes
  • Si continua la tendència actual, al 2030 es duplicaran les morts prematures relacionades amb el consum de tabac.

FOTO: Flickr/ Ernie

FOTO: Flickr/ Ernie

 

Notícia origianl: EL MUNDO

Una de cada 3 cigarretes del món es fuma a la Xina, on es registra una sisena part de les morts globals relacionades amb el consum de tabac.

Malgrat que als països desenvolupats ha disminuït significativament el nombre de fumadors durant els últims anys, a la Xina ha augmentat. Especialment entre els homes, que comencen a fumar molt joves. Es calcula que dos de cada tres homes xinesos van començar a fumar abans dels 20 anys i la meitat corren el risc de morir per causes relacionades amb el tabac.

A la cultura xinesa, fumar és un símbol tradicional de masculinitat i de poder econòmic. Això explica la gran diferència de nombre de fumadors per sexe: més del 50% d’homes vers el 2,4% de les dones, segons L’Organització Mundial de la Salut (OMS).

Als aspectes socials i culturals, s’uneix la falta de conscienciació sobre els efectes nocius del tabac. Segons la OMS, només un 25% de la població xinesa adulta és capaç de dir quins perills pot comportar per a la salut el consum habitual de cigarretes. Una altra dada important és que només un 10% dels xinesos que deixen de fumar ho fan per decisió pròpia, la majoria ho fa per malaltia, perquè ja no tenen cap més remei.