Notícies

Unicef adverteix que les noves transmissions de VIH en adolescents podrien augmentar un 60% el 2030

Segons l'organització, cada dos minuts un adolescent contrau el virus

sida

Notícia original: EL PERIÓDICO

Les noves transmissions de VIH entre els adolescents podrien augmentar anualment des de 250.000 el 2015 a gairebé 400.000 el 2030, és a dir, un 60%, si s’estanquen els progressos per arribar a aquest grup d’edat, ha advertit aquest dijous el Fons de l’ONU per a la Infància (Unicef) en un informe publicat amb motiu del Dia Mundial de la Sida.

Segons Unicef, la sida segueix sent una de les principals causes de mort entre els adolescents, ja que va costar la vida de 41.000 nensd’entre 10 i 19 anys el 2015, d’acord amb el setè informe de situació sobre infància i VIH/sida, ‘Per cada nen: acabeu amb la sida’.

Aquest document proposa estratègies per accelerar els progressos en la prevenció del VIH/sida entre els adolescents i el tractament de les persones que viuen amb la malaltia. Concretament, planteja invertir en innovació, incloses les solucions locals, reforçar la recol·lecció de dades i posar fi a la discriminació de gènere, incloses la violència masclista i la lluita contra l’estigma.

Així mateix, defensa la necessitat de prioritzar els esforços per abordar les vulnerabilitats dels adolescents proporcionant-los activitats combinades de prevenció, com la profilaxi prèvia a l’exposició, transferències en efectiu i una educació sexual integral.

Segons les dades del 2015, al món hi ha prop de 2 milions d’adolescents de 10 a 19 anys amb VIH. L’Àfrica Subsahariana és la regió més afectada. Aquí, les nenes van representar tres de cada quatre noves transmissions entre els adolescents de 15 a 19 anys. Durant el 2015, 1,1 milions de nens, adolescents i dones van contraure el virus.