Alcohol

Quins mals rotllos es poden tenir per descontrolar-se amb la beguda?

  • Saps què és una intoxicació etílica o sobredosi per alcohol?
  • Davant d’una intoxicació s’ha de saber actuar perquè la cosa no acabi greu.
  • Prendre alcohol de manera freqüent i sense mesura pot afectar negativament el cos i la ment.

Quins mals rotllos es poden tenir per descontrolar-se amb la beguda?

Alba Sastre

El problema més freqüent és el que es diu intoxicació etílica. Quan es beu per sobre del que cada persona pot tolerar es produeix una sobredosi que pot ser més o menys greu depenent de quant s’hagi begut i de la persona.

La intoxicació afecta sobretot el sistema nerviós, de manera que comença a alterar-se el funcionament normal del cos. La persona es torna més lenta i matussera, i comença a trobar-se marejada, amb l’estómac revoltat i nàusees que poden arribar a provocar-li el vòmit. Si la intoxicació és greu, la persona pot començar a quedar-se adormida, desorientada o que perdi el coneixement. Mira’t aquí què pots fer i què no has de fer en aquests casos. És molt important saber actuar en aquestes situacions perquè, encara que és cert que en la majoria dels casos la cosa no va a més, hi ha vegades en què la intoxicació pot arribar a ser molt greu i posar en perill la persona.

Els qui beuen massa tenen més possibilitats que els que beuen de manera més moderada i prudent, de tenir ressaques (la ressaca pot deixar-te fora de joc un o més dies) i de fer coses de les que es penedeixin després. A més, si es beu massa durant algun temps hi ha més possibilitats que l’alcohol t’afecti negativament al cos i a la ment.  Això ho pots notar en el teu estat físic o en el teu rendiment en els estudis.

És molt important recordar que aquests mals rotllos poden passar i, per tant, convé evitar-los:

  • Si beus massa, pots acabar intoxicat/a.
  • Tenir relacions sexuals després d’haver begut molt pot fer que no prenguis les mesures necessàries o que te’n vagis amb algú que, en un altre estat, no li dirigiries ni la paraula.
  • Després d’haver begut molt, et pot costar més feina prendre bones decisions com, per exemple, no conduir.
  • Havent-te passat amb l’alcohol, és més probable que et fiquis en embolics (baralles, abusos…).

On puc preguntar si vull saber-ne més?

Si vols saber més coses o tens algun dubte que vulguis consultar-nos, passa pel nostre consultori i pregunta el que vulguis.