Amb col·legues

I si em trobo un mal rotllo, què puc fer?

  • Hi ha vegades que ens trobarem amb situacions difícils que hem d’aprendre a resoldre per no tenir problemes.

I si em trobo un mal rotllo, què puc fer?

Germán Chamorro

Encara que un/a no vulgui sempre hi ha la possibilitat de ficar-se en un mal rotllo amb una altra persona. Hi ha gent que no sap viure la festa sense buscar problemes i cal estar preparat per si això passa.

En aquests casos, hi ha penya que simplement discuteix però n’hi ha una altra que, a la mínima, arriba a les mans. Això és més probable que passi si han pres alcohol, ja que algunes persones perden més el control que d’altres i tendeixen a ficar-se en embolics.

Estant de festa, i més si s’ha estat bevent alcohol o s’han pres altres drogues, les emocions poden distorsionar-se i es poden prendre males decisions. Això pot provocar situacions delicades que tocarà resoldre. No facis coses de les que després et puguis penedir, però tampoc no deixis que el teu col·lega les faci. A més, si s’ha begut molt o s’està sota l’efecte d’algunes drogues, es poden interpretar malament les situacions (“m’ha mirat malament”) i pot haver més possibilitats de tenir problemes.

La majoria de la gent que va de festa va per passar-s’ho bé i no a buscar conflictes. Però, de vegades, et pots trobar baralles o persones que busquen sarau. Escull bé el lloc per on surts. Hi ha llocs que són més fumuts i altres en els quals hi ha bon rotllo. Si els problemes no molen, per què anar-los a buscar?

Si et veus en una situació de conflicte amb una altra persona, el més important és no seguir-li el rotllo. Pots comptar fins a deu (mentre respires i calmes els nervis) abans de reaccionar. O també pots simplement passar de tot… Sempre hi ha una manera pacífica de viure aquests moments que t’estalviaran problemes i farà que el bon rotllo continuï.

A les sortides mola conèixer gent nova. Però també és important tenir la seguretat que anar amb algú a qui s’acaba de conèixer no acabarà en problemes. Si has conegut algú i et separes de la colla, avisa la resta de col·legues perquè sàpiguen on i amb qui ets.

On puc preguntar si vull saber-ne més?

Si vols saber més coses o tens algun dubte que vulguis consultar-nos, passa pel nostre consultori i pregunta el que vulguis.