Amb col·legues

Què puc fer per cuidar dels meus?

  • Quan sortim a divertir-nos amb els amics i les amigues és molt important que ens cuidem entre nosaltres. El significat de ser col·legues és aquest també.

Què puc fer per cuidar dels meus?

Alba Sastre

Molt poques vegades surts sol o sola. Per què? Doncs perquè ens agrada sortir amb els nostres amics i les nostres amigues, explorar amb ells i elles les relacions d’amistat i, especialment, poder tenir un espai en el qual unim i enfortim vincles. Però també sortim per divertir-nos, riure a tope i viure moments especials que sempre recordarem. Però, alhora, són moments en què poden haver-hi problemes. Per això, aquí tens alguns consells que t’ajudaran a manegar aquestes situacions de la millor manera possible. Quan es surt en grup és molt important que tothom cuidi de tothom. Volem passar una bona estona però, de vegades, les coses es torcen i toca cuidar-se d’algú perquè ha pres alguna cosa i es troba malament, s’ha passat bevent o es posa en embolics amb altres persones. De vegades, el nostre/a col·lega està passant un mal moment i cal cuidar d’ell o d’ella.

  • Cuida dels teus col·legues si les coses es torcen. De vegades això suposa tenir la capacitat suficient de deixar la teva festa per donar-li un cop de mà. Quan això passa, també has de recordar-li al teu col·lega que no ets ni la seva mare, ni el seu infermer o infermera, que sempre li donaràs un cop de mà si ho necessita, però que també ha de posar de part seva perquè això no es repeteixi i no hi hagi més mal rotllos.
  • Informa’t de què fer i què no fer amb una persona que s’ha passat amb l’alcohol, els porros o altres drogues. Mira’t aquesta informació. De totes maneres, si veus que la respiració del teu o de la teva col·lega és molt lenta o irregular, vomita molt, li baixa la temperatura o la pell se li torna blavosa, no t’ho pensis. Immediatament, demana ajuda al 112. Recorda que sempre és millor prevenir que curar.
  • Tingues en compte que quan es va en grup, és important que ningú no es despisti o, que si ho fa per la raó que sigui, se sàpiga més o menys on és. En llocs amb molta penya, cal marcar, quan s’hi arriba, un lloc de trobada que pot servir per quan algú es despisti. Ja que gairebé tothom porta sempre telèfon mòbil a sobre, convé assegurar-se que es té prou bateria.
  • Si el teu o la teva col·lega va molt passat o passada i sou en un bar o una discoteca, el millor és portar-lo/la cap a fora. Així evitaràs que faci un espectacle i que pugui ficar-se en embolics. Ja veuràs com l’endemà t’ho agraeix.

On puc preguntar si vull saber-ne més?

Si vols saber més coses o tens algun dubte que vulguis consultar-nos, passa pel nostre consultori i pregunta el que vulguis.