Porros

Consells pràctics per no tenir mals rotllos amb o pels porros

  • De vegades pot passar que es tingui algun problema amb o per fumar porros. Coneix-los per poder-los evitar.
  • El problema més habitual amb els porros són els grocs o pàl·lides, encara que també hi ha altres problemes que has de conèixer.

Quines coses mola saber per no tenir mals rotllos amb o pels porros?

Pol Abram

Quins problemes puc tenir per fumar porros?

Un dels problemes més habituals són els grocs (pàl·lides, fumudes, davallades…). En realitat es tracta d’una baixada de tensió que es pot produir quan es fuma massa, quan es barregen els porros amb alcohol o quan es fuma amb l’estómac buit. El groc es manifesta amb mareigs, suor freda, pal·lidesa a la cara (d’aquí ve el seu nom de groc o pàl·lida), ganes de vomitar i, en alguns casos, pèrdua de consciència. Si et passa o li passa a algú, el millor que es pot fer és posar la persona tombada amb els peus alçats o, si no es pot tombar, asseguda amb el cap entre les cames. És important no donar-li res per menjar o per beure perquè podria vomitar. De vegades, també caldrà tranquil·litzar la persona perquè es tracta d’una cosa molt desagradable però que no és greu.

Si t’enxampen fumant porros al carrer o senzillament amb cànnabis a sobre, et pot caure una multa de, com a mínim, 601 euros. Si, en aquest moment, hi ha sospites que el que portes era per consum propi sinó per vendre, se’t pot imputar un delicte contra la salut pública i t’arrisques a una pena de presó.

Encara que no tothom s’enganxa als porros, sempre existeix aquesta possibilitat. La millor manera d’evitar-ho és no fumar. Si malgrat tot vols fer-ho, fuma només de tant en tant i evitar fer-ho diàriament.

On puc preguntar si vull saber-ne més?

Si vols saber més coses o tens algun dubte que vulguis consultar-nos, passa pel nostre consultori i pregunta el que vulguis.