Porros

Què passa si això de fumar porros no va amb mi?

  • Fumar o no fumar és una decisió personal que sempre s’ha de respectar.
  • Hi ha maneres de bregar amb algú que es posa pesat perquè fumis. Descobreix-les aquí.

Què passa si això de fumar porros no va amb mi?

Germán Chamorro

Encara que vegis que els porros circulen pel teu voltant està clar que no és obligatori fumar-los. Fumar o no fumar és una decisió de cada un/a i tan respectable és una decisió com l’altra.

Alguns/es col·legues podran explicar-te que s’ho passen genial, que riuen un munt i que els porros “són el millor”. Però si no vols fumar-los, no tens per què fer-ho. Hi ha un munt de coses a la vida que poden ser molt especials i divertides i no per això tenim l’obligació d’experimentar-les.

Si algú t’insisteix que provis i fumis, és important que et mantinguis ferm en la teva decisió. Si no es vol fumar, no s’ha de fumar. I fumar només per acontentar l’altra persona o perquè et deixin en pau pot fer que, al final, acabis fent una cosa que no volies fer.

Sempre podràs utilitzar alguns trucs per mantenir-te ferm. Un dels trucs que millor funciona és la tècnica del disc ratllat, és a dir, es tracta de repetir com un disc ratllat que no vols fumar fins que l’altra persona es cansi d’insistir. També pots utilitzar excuses per treure’t a aquesta persona de sobre:

  • “Gràcies, però avui no em ve de gust”.
  • “No, gràcies. Em senten malament”.
  • “No, gràcies. No em mola l’efecte que fan. Se me’n va el cap”.
  • “No, gràcies. Ho estic deixant”.

Segur que hi ha moltes altres excuses. Sigues creatiu/va, troba la que més t’agradi i utilitza-la cada vegada que la necessitis.

On puc preguntar si vull saber-ne més?

Si vols saber més coses o tens algun dubte que vulguis consultar-nos, passa pel nostre consultori i pregunta el que vulguis.