Porros

Quines coses es diuen dels porros que no són certes?

  • No tot el que es diu dels porros és cert. Tenir una informació veraç és fonamental per prendre les millors decisions. Per això, descobreix aquí alguns dels mites que més circulen sobre el cànnabis.

Quines coses es diuen dels porros que no són certes?

Eva Espinosa

“Cada vegada hi ha més gent que fuma porros”

En realitat, encara que hi hagi gent que ha provat els porros (sobre un 30% de nois i noies d’entre 14 i 18 anys), són poques les persones que els fumen habitualment (el 8%).

“Si curen no han de ser tan dolents”

Això és un mite. Que el cànnabis s’utilitzi per tractar o alleujar determinades malalties no vol dir que no hi hagi riscos. Prendre cànnabis els té, independentment de si es pren per divertir-se o per medicar-se.

Pensa que hi ha medicaments d’ús habitual que, presos sense seguir les pautes adequades, poden causar seriosos problemes. Doncs el mateix passa amb el cànnabis.

“Com que són naturals, no són perillosos”

Identificar el que és natural amb el que és sa o amb el que és innocu és erroni. Existeixen molts exemples de substàncies naturals molt perilloses.

“Es comença a fumar porros cada vegada a menor edat”

Això també és un mite. Encara que es diu molt que ha baixat de forma preocupant l’edat en què es comencen a fumar els porros, les estadístiques ens diuen que això no és veritat. Es comença a fumar a la mateixa edat des de fa molts anys, entre els 14 i 15 anys.

“Fumant porros et pots tornar boig”

En els últims anys s’ha debatut molt aquest tema i el que sí que sembla clar és que per tenir un problema mental causat pels porros s’ha de ser vulnerable a tenir aquest tipus de malaltia. El problema està en que és difícil saber si una persona és vulnerable o no, però si tens familiars que tenen problemes mentals o n’han tingut pots tenir un risc més gran. A més, a l’adolescència és quan certes patologies mentals solen aparèixer per primera vegada, per la qual cosa és important extremar les precaucions durant aquest període de la vida.

On puc preguntar si vull saber-ne més?

Si vols saber més coses o tens algun dubte que vulguis consultar-nos, passa pel nostre consultori i pregunta el que vulguis.