Sex and love

Quines infeccions podem agafar si no ens protegim?

  • Agafar una infecció per tenir relacions sexuals sense protecció és un risc que sempre cal tenir en compte. Informa't bé i protegeix-te.

Quines infeccions podem agafar si no ens protegim?

Germán Chamorro

Es diuen Infeccions de Transmissió Sexual (ITS) i, com el seu nom indica, són infeccions que poden agafar-se per tenir relacions sexuals (anals, vaginals o orals) sense protegir-se. Les infeccions poden produir-se per bacteris (com la sífilis, la gonorrea o la clamidia), per fongs (com la candidiasi) o per virus (com el condiloma, l’herpes genital o el VIH).

Per no infectar-se o infectar una altra persona és fonamental tenir una bona informació sobre aquest tipus de problemes i utilitzar mètodes adequats de prevenció. El millor mètode per no infectar i/o infectar-se és el preservatiu.

On puc anar si sospito que puc tenir una malaltia de transmissió sexual?

Si has tingut pràctiques sexuals sense protegir-te i sospites que pots haver-te infectat, pots anar a les Unitats d’Atenció a la Salut Sexual i Reproductiva o al Centre Jove d’Anticoncepció i Sexualitat. Allà t’assessoraran i t’ajudaran.

On puc preguntar si vull saber-ne més?

Si vols saber més coses o tens algun dubte que vulguis consultar-nos, passa pel nostre consultori i pregunta el que vulguis.