Altres drogues

Èxtasi

  • Èxtasi, pastilles, cristall... tot és el mateix: MDMA.
  • L’èxtasi estimula i et fa sentir de bon rotllo
  • L’èxtasi deshidrata i l’endemà estàs fet caldo

Èxtasi

Germán Chamorro

Què mola saber sobre l’èxtasi?

Quan es parla de l’èxtasi s’està parlant d’una droga anomenada MDMA que es troba en pastilles o en cristalls. Hi ha qui es pensa que els cristalls i les pastilles són coses diferents. Encara que en la forma són diferents, en realitat contenen el mateix: MDMA.

L’èxtasi és una droga que estimula (més energia) i que té un efecte molt gran sobre l’estat d’ànim (el bon rotllo). Quan es pren, l’efecte triga entre 30 i 90 minuts en aparèixer i, quan ho fa, té una durada d’unes 3 o 4 hores. Si, durant aquest temps, es torna a prendre més èxtasi, el que es potenciarà serà l’efecte estimulant i no tant el de bon rotllo.

L’èxtasi es pren per via oral. No és gaire recomanable esnifar-lo perquè és més tòxic prendre’l d’aquesta manera.

Quins problemes es poden tenir per prendre èxtasi?

L’èxtasi afecta en la manera en com el nostre organisme regula la temperatura corporal. Ballar durant molt de temps, especialment en llocs tancats, pot fer que la temperatura del cos pugi i la persona es deshidrati si no va bevent líquids (i aquí  l’alcohol com a líquid no val perquè és un diurètic i encara et deshidrata més). Altres efectes negatius del èxtasi poden ser les nàusees, mareigs, rigidesa de mandíbula i l’estar fet caldo en els dies següents.

Si es pren sovint, el cos s’acostuma i deixen de sentir-se els seus efectes. En aquest moment, hi ha el risc de començar a prendre’n més quantitat per notar-ne l’efecte.

La MDMA és una droga il·legal i per això, prendre-la o portar-la a sobre en llocs públics se sanciona amb una multa. La seva venda és un delicte que pot suposar una pena de presó.

On puc preguntar si vull saber-ne més?

Si vols saber més coses o tens algun dubte que vulguis consultar-nos, passa pel nostre consultori i pregunta el que vulguis.