Tabac

Què passa si això de fumar no va amb mi?

  • Fumar o no fumar és una decisió personal que sempre s’ha de respectar.
  • Hi ha maneres de bregar amb algú que es posa pesat perquè fumis. Descobreix-les aquí.

Què passa si això de fumar no va amb mi?

Germán Chamorro

Doncs en realitat no passa res. Si no et mola fumar segur que podràs gaudir de moltes coses que els que fumen no poden. Per exemple, no faràs mala olor ni se’t tacaran els dits. La teva pell tampoc no s’espatllarà com ho fa la del fumador i, en general, la teva salut serà molt més bona.

Encara que hi hagi penya que et digui que això de fumar mola un munt, la veritat és que no fumar mola més. No es corre el risc d’enganxar-se a una droga que porta problemes a moltes de les persones que la utilitzen.

Si, per la raó que sigui, et sents pressionat o pressionada per fumar és important recordar que no has de fer res que no desitgis. Si és un o una col·lega que t’insisteix perquè fumis sense tenir en compte els teus desigs, potser serà el moment de deixar-li les coses clares: “Si som col·legues, això vol dir que has de respectar les meves decisions”.

Si un simple “No, gràcies” no acaba de funcionar, sempre pots recórrer a l’enginy i donar alguna explicació. Aquí te’n proposem algunes. Agafa la que vulguis o busca’t la teva pròpia:

  • “No, gràcies. Sóc al·lèrgic al tabac”.
  • “No, gràcies. Prefereixo no començar, no sigui que se’m descontroli”
  • “No m’agrada gens el tabac. Acabes empestant i gastant una pasta que prefereixo utilitzar en altres coses”.
  • “No, gràcies. Això de fumar ja està passat de moda”.
  • “No, gràcies, l’olor a tabac em fa fàstic”

I si això encara no funciona, doncs potser haurà arribat el moment de marxar d’allà…

On puc preguntar si vull saber-ne més?

Si vols saber més coses o tens algun dubte que vulguis consultar-nos, passa pel nostre consultori i pregunta el que vulguis.